Σιροπιαστές μπουκίτσες με ινδοκάρυδο

Υλικά

3 αυγά
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι
130 γρ. καρύδα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φακελάκι μπέικιν
1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ

Σιρόπι

450 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
φλούδα λεμονιού
χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και τις φλούδες λεμονιού σ ένα κατσαρολάκι.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για δέκα λεπτά από τη στιγμή που θ αρχίσει να βράζει.Το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε με το μίξερ τ’ αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.Ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα, το λικέρ,την καρύδα και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν.
Πρέπει να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλά στα χέρια.Αν χρειαστεί βάζουμε λίγη καρύδα ακόμη.Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα για 25-30 λεπτά περίπου (αναλόγως τον φούρνο)μέχρι να ροδίσουν.

Όταν είναι έτοιμα τα βουτάμε ζεστά ένα ένα στο σιρόπι και τα τοποθετούμε σ ένα μεγάλο ταψί.Τα περιχύνουμε με το σιρόπι και αφήνουμε να το απορροφήσουν.
Μετά από λίγη ώρα τα γυρνάμε και από την άλλη πλευρά.

σιροπιαστές μπουκίτσες
Σιροπιαστές μπουκίτσες με ινδοκάρυδο

Όταν απορροφήσουν όλο το σιρόπι τα πασπαλίζουμε με καρύδα και τα φυλάσσουμε σκεπασμένα σ ένα δοχείο.
Έτσι δεν θα ξεραθούν αλλά θα παραμείνουν μαλακά για πολλές μέρες αν και θα φαγωθούν πολύ γρήγορα!!!!!!!!!             

Σιροπιαστές μπουκίτσες με ινδοκάρυδο

Καλή σας επιτυχία!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΜπουγατσίνια στο Τηγάνι
Επόμενο άρθροΗ πιο υγιεινή τροφή για καρδιά, καρκίνο, αρθρίτιδα και όχι μόνο