Σιροπιαστό Κέικ Κατσαρόλας

H Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Το Σιροπιαστό Κέικ Κατσαρόλας αποτελεί μια εύκολη και οικονομική επιλογή για ένα λαχταριστό γλυκό. Η απλή του παρασκευή, σε συνδυασμό με το αφράτο υγρό κέικ και το σιροπιαστό τελείωμα, το καθιστούν αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους.

Πλεονεκτήματα:

  • Εύκολη παρασκευή: Η συνταγή δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής, ενώ η χρήση κατσαρόλας αντί φούρνου την κάνει ακόμα πιο απλή.
  • Οικονομικά υλικά: Τα υλικά που απαιτούνται είναι απλά και οικονομικά, εύκολα διαθέσιμα σε κάθε σπίτι.
  • Γρήγορη εκτέλεση: Η προετοιμασία και το ψήσιμο του κέικ είναι γρήγορη, ιδανικά για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο.
  • Πλούσια γεύση: Το κέικ είναι αφράτο και υγρό, ενώ το σιρόπι του δίνει μια γλυκιά και γευστική πινελιά.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε στο κέικ διάφορα αρώματα, όπως βανίλια, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, ή ξηρούς καρπούς για extra γεύση.

Συνολικά, το Σιροπιαστό Κέικ Κατσαρόλας αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα εύκολο, οικονομικό και γευστικό γλυκό. Η απλή του παρασκευή και η πλούσια γεύση του το καθιστούν ιδανικό για κάθε περίσταση.

Συνταγή για Ταψάκι 30εκ

Υλικά

Για το Κέικ
115 γρ Νερό
50 γρ κακάο
7 Αυγά χωρισμένα (Κρόκοι-ασπράδι)
450 γρ Ζάχαρη άχνη
3 Βανίλιες
250 γρ Βιτάμ
50 γρ κονιάκ
20 γρ Μπεικιν παουντερ
250 γρ Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Σιρόπι
650 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
750 ml νερό
Χυμό απο μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο κεικ κατσαρόλας που είναι φουλ στην σοκολάτα.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι το ασπράδι αυγού και το μπέικιν πάουντερ.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε πολύ μέτρια ένταση και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην καούν οι κρόκοι των αυγών ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ξεκινήσει να βγάζει ατμούς όχι να βράσει απλά να είναι αρκετά ζεστό το μείγμα.
Όταν είναι έτοιμο το σοκολατένιο μείγμα μας ρίχνουμε περίπου 500 γραμμάρια σε μία κανάτα για το τέλος.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τα ασπράδια του αυγού το αλεύρι και το baking powder και το σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά.
Εν τω μεταξύ βουτυρώνουμε Και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 30 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα μας ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά

Οταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μετά κόβουμε σε κομμάτια και ετοιμάζουμε το σιρόπι ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά μετράμε από το σημείο βρασμό με το καυτό σιρόπι σιροπιάζουμε το κέικ σκεπάζουμε με μεμβράνη και αναποδογυρίζουμε το ταψί ώστε να σιροπιαστή τέλεια για 30 λεπτά μετά αφού έχει σιροπιαστή ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας που κρατήσαμε στην αρχή πάνω στο κέικ διακοσμούμε όπως επιθυμεί ο καθένας και απολαμβάνουμε ίσως το ωραιότερο ζουμερό σοκολατένιο κέικ που έχετε δοκιμάσει

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤυροκουλούρα με θρυμματισμένη φέτα και ελαιόλαδο.
Επόμενο άρθροΚεικ αρωματισμένο με βανίλια και φλούδα πορτοκαλιού, κρέμα καρυδιού και γλάσο σοκολάτας