Σιροπιαστό κέικ με Σιμιγδάλι

Υλικά

Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
χυμός 1 λεμονιού

Ζύμη
1 1/2 κούπες χοντρό σιμιγδάλι
1/2 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ ή σόδα με διττανθρακικό
1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι με το βούτυρο πολύ καλά και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Εριξα το κουρκούτι σε λαδωμένο δίσκο (χρησιμοποίησα ένα ταψάκι 26-28 εκ)
Διακοσμήστε με αμύγδαλο ή φιστίκια.
Ψήνω γύρω στα 30 με 35 λεπτά σε 170° C.
Ρίξτε το κρύο σιρόπι στο γλυκό στην ποσότητα που σας αρέσει.
Κόβεται όταν κρυώσει (μετά από 2 ή 3 ώρες)
Σημείωση: μπορείς να βάλεις 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι και το άλλο μισό με τριμμενη καρύδα.

ΠΗΓΗ: Len’s Cook

Προηγούμενο άρθροΡολό κακάου με κρέμα nutella
Επόμενο άρθροΧοιρινά παϊδάκια μπύρας στο φούρνο με πατάτες…