Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 4 γεμάτες κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 2/3 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας γεμάτες κακάο
  • 150 γρ κουβερτούρα
  • 1 πακέτο πτι μπερ
  • 4 κουταλιές σούπας κονιάκ και λίγο γάλα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε λίγο κρύο νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν τα συστατικά και να διαλυθεί το κακάο.

Αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί το μείγμα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει.

Στην συνέχεια το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια.

Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να αρχίσει το μείγμα να κρυώνει.

Στρώνουμε μία σειρά μπισκότα στο pyrex, αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο μείγμα γάλα – κονιάκ,  και ρίχνουμε από πάνω μία στρώση σοκολάτας.

Επαναλαμβάνουμε την στρώση μπισκότα –  σοκολάτα και το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣπανακόπιτα σε ρόλερς….καταπληκτικό
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμη κοτόπιτα Μετσόβου