Σοκολατένιο κέϊκ μελιού

Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό Σοκολατένιο κέϊκ μελιού, γαρνιρισμένο με υπέροχο γλάσο σοκολάτας και μέλι. Ένα μυρωδάτο πεντανόστιμο κέϊκ που κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί…

Υλικά συνταγής

Για το σοκολατένιο κέϊκ μελιού:
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ. τσαγιού μέλι
1 φλυτζάνι χοντροτριμμενο καρυδι
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
1/2 φλ. τσαγιού γάλα

Για το γλάσο μελιού-σοκολάτας:
180 γρ. σοκολάτα (60% κακάο) ψιλοκομμένη
80 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
1 κ.σ μέλι

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψί διαστάσεων βάσης 16×25 εκ. και το καλύπτετε με χαρτί ψησίματος.

Για το σοκολατένιο κέϊκ-μελιού:
Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα αφράτο, κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά, ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε το μέλι και τα καρυδια και χτυπάτε για 1 λ περίπου.

Κοσκινίζετε πάνω από το μείγμα το αλεύρι και το κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα ρίχνοντας σταδιακά και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λ. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 5 λ να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει.

Για το γλάσο σοκολάτας
Θα χρησιμοποιήσουμε μπεν μαρί.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι στο ξύλο κοπής και βάζουμε την κατσαρόλα για το μπεν μαρί στη φωτιά.
Σε ένα πυρίμαχο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα, το μαλακό βούτυρο και το μέλι.
Τα ακουμπάμε στο μπεν μαρί.
Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ανακατεύουμε το γλάσο τακτικά με μία μαλακή σπάτουλα. Αποσύρουμε το γλάσο από τη φωτιά μόλις ομογενοποιηθεί, γυαλίσει και γίνει λείο σαν μετάξι. Απλώνουμε το γλάσσο πάνω απο το κεικ και  πασπαλίζουμε με τριμμενο καρύδι και ένα ολόκληρο καρύδι για διακόσμιση.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Βραζιλιάνικο Κεικ Σοκολάτας (Despacito)

Βραζιλιάνικο Κεικ Σοκολάτας

Υλικά

Παντεσπάνι σοκολάτας
4 αυγά
110 γρ.ζάχαρη
55 γρ. αλεύρι
25 γρ.πικρό κακάο

Σιρόπι
150 ml γάλα
3 κουταλιές της σούπας πικρό κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Μους σοκολάτας
450 ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια σοκολάτας κουβερτούρα
100 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος
25 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα αυγά στο μίξερ και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5-8 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.

Προσθέτουμε κοσκινισμένα τα 55 γρ. αλεύρι και 25 γρ.κακάο. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε μια φόρμα που ανοίγει απ το πλάι και την οποία έχουμε βουτυρώσει. Η φόρμα μπορει ναναι απο 18 εως 24 εκατοστά.


Την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Σ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη βανίλια, ρίχνουμε και το κακάο και ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε το ψημένο παντεσπάνι μας το τρυπάμε με ένα πιρούνι παντού και στη συνέχεια ρίχνουμε το υγρό σοκολατένιο μείγμα μας λίγο λίγο.
Το αφήνουμε να το απορροφήσει.

Σε μπαιν μαρί λιώνουμε τα 100 γρ.σοκολάτας κουβερτούρα και 100 γρ.σοκολάτας γάλακτος.
Αφαιρούμε 2 κουταλιές τις οποίες θα χρησιμοποιήσουμε για το στόλισμα.


Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγύ.

Θα πρέπει η κρέμα γάλακτος να είναι πολύ παγωμένη ώστε να γίνει πιο ωραία η σαντιγύ μας.


Ρίχνουμε το μείγμα από τις σοκολάτες στην σαντιγύ μας και ανακατεύουμε πάλι με το μίξερ.
Στη συνέχεια απλώνουμε το μους της σοκολάτας πάνω απ το παντεσπάνι μας.


Μ ένα κορνέ στο οποίο έχουμε βάλει τις 2 κουταλιές της σοκολάτας που κρατήσαμε κάνουμε από πάνω ό,τι σχέδιο θέλουμε.
Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!!!!!!
Σκέτη κόλαση!!!!!!!
Δοκιμάστε το!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Do not Forget to Subscribe to youtube here

Προηγούμενο άρθροΓλυκιά Ριζόπιτα
Επόμενο άρθροΠίτα από τριμμένη πατάτα με τυρί και σκόρδο