Σοκολατίνα

Υλικά

5 αυγά
230 gr ζάχαρη
200 γραμμάρια λάδι
250 γραμμάρια γάλα
380 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
βανίλια 3-4 κουταλιές σούπας κακάο

Βρέξιμο Βάσης
220 γρ γάλα

Κρέμα
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
4-5 κουταλιές της σούπας nutella

Γλάσο
500 γρ κρέμα γάλακτος
4-5 κσ Νουτέλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε αυγά ζάχαρη βανίλια μέχρι να γίνουν κρέμα. Έπειτα ρίχνουμε λάδι, γάλα χτυπάμε για λίγο Τέλος ρίχνουμε τα στερα υλικα κοσκινισμένα και χτυπάμε για 2 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου πάνω-κάτω.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το τρυπάμε παντού με ένα ξυλάκι από σουβλάκι και το περιχύνουμε με το κρύο γάλα.

Μόλις κρυώσει χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε τη nutella.
Στρώνουμε τη σαντιγί στη βάση και αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στη σοκολάτα ψιλοκομμένη, ανακατεύουμε να λιώσει καλά η σοκολάτα στρώνουμε πάνω στην κρέμα διακοσμούμε με ότι θέλουμε

Καλη Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Eleni Tsompanidou

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλί 🍊 παντεσπάνι.
Επόμενο άρθροΚρέας με πατάτες / απλό και νόστιμο