Σουπιές κρασάτες με πατάτες στη κατσαρόλα

Σουπιές κρασάτες με πατάτες, ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά και αρώματα που ξυπνούν μνήμες από οικογενειακά τραπέζια. Η γήινη γεύση της πατάτας αγκαλιάζει τρυφερά τις σουπιές, ενώ η σάλτσα κρασιού δίνει μια πινελιά κομψότητας και χρώματος.

Κάθε μπουκιά αποκαλύπτει μια αρμονία γεύσεων και υφών, με τις σουπιές να λιώνουν στο στόμα και τις πατάτες να προσφέρουν μια ζεστή αγκαλιά.

Αυτό το πιάτο δεν είναι απλά ένα γεύμα, είναι μια εμπειρία που ζεσταίνει την ψυχή και φέρνει κοντά τους ανθρώπους.

Συνδυάστε το με ένα δροσερό λευκό κρασί και απολαύστε ένα γεύμα γεμάτο νοστιμιά και παράδοση.

Υλικά

1 κιλό σουπιές
100 ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
4 με 5 πατάτες μέτριες κομμένες κυδωνάτες
3 φύλλα δάφνης
100 ml κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά πελτέ
αλάτι πιπέρι
1 κ.γ μπούκοβο γλυκό
1 κ.γ μπούκοβο καυτερό
μία πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε πρώτα στην κατσαρόλα τις σουπιές να απορροφήσουν τα υγρά τους.
Μόλις στεγνώσουν ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Σε αυτό το σημείο σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 με 2 λεπτά να διαλυθεί .Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες,τις πατάτες, τις δάφνες,το αλάτι, το πιπέρι ,τη ζάχαρη, και το μπούκοβο. Ρίχνουμε και λίγο νεράκι περίπου 1 ποτήρι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 40 -50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και να μείνει το φαγητό μας μόνο με το λάδι του και μία πηχτή σάλτσα.

Καλή Απόλαυση

Ευχαριστούμε την κα Ραλλού Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΡολό ψητής πιπεριάς με αυγά και τυρί
Επόμενο άρθροΜελιτζάνα Καπαμά…είναι φανταστική