Σουρωτά Λέσβου με Πραλίνα

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratou Petrou

Εμφάνιση: Τα σουρωτά Λέσβου με πραλίνα έχουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και τραγανή υφή. Η πραλίνα δίνει μια ωραία γυαλάδα και πλούσια γεύση.

Γεύση: Η γεύση είναι ασύγκριτη! Η τραγανή κρούστα συνδυάζεται τέλεια με την γλυκιά και πλούσια πραλίνα. Η κανέλα και το πορτοκάλι δίνουν μια ζεστή και αρωματική νότα.

Υφή: Η υφή είναι τραγανή εξωτερικά και μαλακή στο εσωτερικό. Η πραλίνα είναι πηχτή και κρεμώδης.

Συνολική εντύπωση: Τα σουρωτά Λέσβου με πραλίνα είναι ένα εξαιρετικό γλυκό. Είναι νόστιμα, τραγανά και με πλούσια γεύση. Ιδανικά για κάθε περίσταση!

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να σερβίρετε τα σουρωτά με μια σέσουλα παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε τα σουρωτά με τριμμένο καρύδι ή φιστίκι.
  • Μπορείτε να προσθέσετε στην πραλίνα λίγο λικέρ ή κονιάκ για μια πιο ενήλικη γεύση.

Συνοψίζοντας:

  • Τα σουρωτά Λέσβου με πραλίνα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό με πλούσια γεύση και υφή.
  • Είναι ιδανικά για κάθε περίσταση και μπορούν να σερβιριστούν με διάφορους τρόπους.
  • Σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν!

Υλικα

700 γρ Φύλλο κρούστας για γλυκά
300 γρ Καρύδια τριμμένα
1,5 κουτ γλυκού Κανέλα σκόνη
1 βανίλια
270 γρ Βούτυρο Αγελαδινό λιωμένο

Για το Σιρόπι
975 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
600 γρ νερό
120 γρ γλυκόζη
1 ξυλάκι κανέλας
3 γαρύφαλλα

Εκτέλεση

Εχουμε τρίψει το καρύδι στο μπλέντερ και ρίχνουμε την κανέλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε να πάνε παντού, Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι ξηρό καρπό θέλετε.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι 36 X 25cm. Ξεκινάω και βουτυρώνω το πρώτο φύλλο κρούστας αφού βουτυρώσει το πρώτο φύλλο τοποθετώ επάνω του το δεύτερο φύλλο κρούστας και βουτυρώνω και αυτό. αφού βουτυριθεί και το δεύτερο φύλλο πασπαλίζω με το
τριμμένο καρύδι.
Δεν χρειάζεται πολλή ποσότητα ίσα-ίσα να πάει παντού, παίρνω μία λεπτή βέργα και τυλίγω επάνω της σε ρόλο τα δύο φύλλα κρούστας.
Αφού τυλίχθηκαν στη Βέργα σε ρόλο τα πιέζουμε από τις άκρες και τα σουρώνουμε προς το κέντρο για να αποκτήσουν το σχήμα που θέλετε.
Τα τοποθετώ στο βουτυρωμένο ταψί και συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε με όλα τα φύλλα και το καρύδι.

Τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε όλο το ταψί Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο ώσπου να εξαντληθούν τα υλικά Αφού τα τελείωσα όλα τα αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο που έμεινε σε όλη την επιφάνειά τους και τα βάζω στο ψυγείο περίπου 15 λεπτά να παγώσουν, και μετά τα κόβω στα 3 το κάθε σουρωτό.
Ψήνω σε θερμαινόμενο φούρνο στους 160 βαθμούς για μία ώρα περίπου ώσπου να αποκτήσουν χρυσοκίτρινο χρώμα.

Λίγο πριν βγουν τα σουρωτά από το φούρνο ξεκινάμε το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα και βράζουμε για 3 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού μετράμε.
Σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι τα καυτά σουρωτά και αφήνουμε να τραβήξουν το σιρόπι και να κρυώσουν εντελώς.
Αφού κρυώσουν εντελώς μπορούμε να τα αφήσουμε έτσι ή να τα γεμίσουμε με πραλίνα σοκολάτας γεμίζω με πραλίνα σοκολάτας μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζω τα σουρωτά από τις τρύπες που υπάρχουν τα τοποθετούμε σε πιατέλα και πραγματικά έχετε
ένα πανεύκολο πεντανόστιμο σιροπιαστό γλυκό όνειρο

Προηγούμενο άρθροΔίχρωμο εύκολο Κεκάκι για το απόγευμα
Επόμενο άρθροΜαλακά λουκανικοπιτάκια.