Σουσαμοπιτα ρολό νηστίσιμη!!

Αυτή η νηστίσιμη σουσαμόπιτα ρολό είναι απλά θεϊκή! Το άρωμα του σουσαμιού σε συνδυασμό με την αφράτη ζύμη και την πλούσια γέμιση δημιουργούν ένα γλυκό που είναι αδύνατον να αντισταθείς.

Εντυπωσιάστηκα από:

  • Την τραγανή κρούστα: Το σουσάμι προσδίδει μια υπέροχη υφή στην πίτα, ενώ παράλληλα την κάνει και πιο χορταστική.
  • Την αφράτη ζύμη: Η ζύμη είναι τόσο μαλακιά και αφράτη που λιώνει στο στόμα.
  • Την πλούσια γέμιση: Η γέμιση είναι γεμάτη με μοσχοκαρυδο και γαρυφαλο, αρώματα που ταιριάζουν τέλεια με το σουσάμι.
  • Την ευκολία στην παρασκευή: Η πίτα είναι πανεύκολη στην παρασκευή της και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες.

Σίγουρα θα ξαναφτιάξω αυτή τη συνταγή! Είναι ιδανική για όσους θέλουν ένα νόστιμο και υγιεινό γλυκό, χωρίς τύψεις.

Επιπλέον:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως σταφίδες και καρύδια
  • Η πίτα διατηρείται για 3-4 ημέρες σε αεροστεγές δοχείο.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Υλικά

1 πακέτο φύλλο Πολιτικο η Βηρυτού
2,5 φλυτζάνια σουσάμι καβουρδισμενο και αλεσμένο στο μουλτι
1,5 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1,5 φλυτζάνι καρύδια τριμμένα χοντρά
2 κσ κανέλα
μισό κγ γαρύφαλλο
μισό κγ μοσχοκάρυδο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
μισό φλιτζάνι σπορελαιο

Σιρόπι
4 φλυτζάνια ζάχαρη
6 φλυτζάνια νερό
4 κσ μέλι
χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Σε τηγάνι καβουρδιζουμε το σουσάμι και το αλέθουμε στο μουλτι προσθέτουμε τη φρυγανιά τα καρύδια τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε
Απλώνουμε ένα φύλλο σκορπάμε το μείγμα παντού από πάνω άλλο φύλλο και ξανα το ίδιο σύνολο 4 φύλλα και τυλίγουμε σε απαλό ρολό
Βγαίνουν 3 ρολλα
Τα βάζουμε σε ταψί στο μάκρος και τα χαράζουμε μέχρι κάτω καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο σε κάθε ροδέλα ζεσταινουμε τα λάδια και περιλουζουμε τα ρολά
ψήνουμε 160 βαθμούς 1,5 ώρα αντιστάσεις
Φτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει ζεστό το γλυκό κρύο το σιρόπι

Καλή επιτυχία η συνταγή είναι της Αργυρώς

via Βικη Αναματερου

Προηγούμενο άρθροΠατάτες φούρνου …
Επόμενο άρθροΠως γίνετε η πιο απλή σαλάτα “Gurmet”