Σουφλέ με ζυμαρικά στο φούρνο

Υλικά 

  • 500 γραμμάρια μακαρόνια πένες
  • 200 γραμμάρια μπέικον
  • 200 γραμμάρια ζαμπόν
  • 1 πιπεριά
  • 250 γραμμάρια γκούντα
  • 250 γραμμάρια κασέρι
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο λάδι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει, προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα μακαρόνια και τα βράζουμε για 10 λεπτά και μετά τα σουρώνουμε.
  • Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το ζαμπόν και την πιπεριά.
  • Τρίβουμε την γκούντα, το κασέρι και την φέτα.
  • Λαδώνουμε ελαφρά μια πήλινη γάστρα, (αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε ένα πυρέξ) και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, το μπέικον, το ζαμπόν, την πιπεριά, την φέτα, την μισή γκούντα, το μισό κασέρι και πιπέρι, και τα ανακατεύουμε καλα

 

  • Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη γκούντα και το υπόλοιπο κασέρι.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το σουφλέ.
  • Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι, (αν χρησιμοποιούμε πυρέξ, το σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • Ξεσκεπάζουμε το σουφλέ και το ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Σουφλέ με ζυμαρικά στο φούρνο

Καλή Ορεξη

ΠΗΓΗ: aples.gr

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστό Κριθαράκι (μανέστρα)
Επόμενο άρθροΣαλάτα με ζυμαρικά λαχανικά και αλλαντικά