Υλικά συνταγής

  • ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
  • 1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 250 γρ. σέσκουλα
  • 250 γρ. άνηθο
  • 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • δυόσμο
  • 750 γρ. φέτα
Εκτέλεση συνταγής
  1. Από το προηγούμενο βράδυ πλένετε καλά τα λαχανικά και τα απλώνετε σε μία πετσέτα για να μαραθούν.  Την επόμενη ημέρα τα ψιλοκόβετε και τα σουρώνετε ώστε να φύγουν τα υγρά τους. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, δυόσμο. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος προσθέτετε τη φέτα.
  2. Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνετε το χλιαρό νερό, το λάδι, το αλάτι, το λεμόνι και προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι.Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι δούλεύετε το αλεύρι με το υγρό ώσπου να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη και τη ζυμώνετε μέσα στη λεκάνη, προσθέτοντας λίγο αλεύρι ακόμη ή νερό, αν χρειάζεται, για 10’ λεπτά περίπου. Η ζύμη θα πρέπει να είναι απαλή στην υφή, ελαστική και λεία. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και στη συνέχεια ανοίγετε 6 μεγάλα φύλλα.
  3. Λαδώνετε ένα ταψί , στρώνετε τρία φύλλα που έχετε λαδώσει ενδιάμεσα, απλώνετε τη γέμιση και σκεπάζετε με τα άλλα τρία φύλλα που επίσης έχετε λαδώσει. Χαράζετε την πίτα και την ψήνετε στους 180º C περίπου 60’μέχρι να ροδίσει καλά.
Προηγούμενο άρθροΣπιτική Πίτσα….μόλις την βγάλαμε
Επόμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο με σοκολάτα