Υλικά
10 κιλά γάλα φρέσκο (κατσικίσιο και πρόβειο)
5 γραμ υγρή τυρομαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω το γάλα για να παστεριωθεί και μετά το αφήνω να κρυώσει,περίπου στους 35 βαθμούς

Στα 10 κιλά γάλα βάζω 5 γραμ υγρή τυρομαγιά διαλυμένη σε μια κουταλιά της σούπας νερό και ανακατεύω καλά

Σκεπαζω την κατσαρόλα και περιμένω περίπου μιά ώρα να πήξει

Οταν πήξει κόβω με μια κουτάλα και ρίχνω μέσα σε μια τσαντίλα το τυρί,δένω σφιχτά και αφήνω να στραγγίσει καλά μέχρι την άλλη μέρα
Την επομένη μέρα το τυρί είναι έτοιμο

Το κόβω σε χοντρές φέτες ,το πασπαλίζω με χοντρό αλάτι και το βάζω στο ψυγείο για δυό μέρες
Μετά τις δυό μέρες βάζουμε το τυρί σε άλμη!! Δες εδώ πως να φτιάξεις σπιτικη αλμη

Τυρομαγιά βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη υγιεινής ή σε μεγάλα σούπερ μάρκετ .  

spitiko-tiri-feta  tirifeta

tiri-feta1

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑυτό το ορεκτικό ψητών λαχανικών θα το ζηλέψετε
Επόμενο άρθροΦανταστικά Αλμυρά κουλουράκια που πετυχαίνουν πάντα