Σταφιδόψωμο στριφτάρι

Αυτό το στριφτό σταφιδόψωμο είναι μια πραγματική απόλαυση! Η ζύμη του είναι αφράτη και γευστική, ενώ η γέμιση με σταφίδες, κανέλα και γαρυφαλου προσθέτει μια γλυκιά και αρωματική πινελιά.

Τι μου άρεσε:

  • Η ζύμη ήταν πανεύκολη στην παρασκευή και φούσκωσε τέλεια.
  • Η γέμιση ήταν πλούσια και γευστική, με τα σταφίδες να προσφέρουν μια ωραία ζουμερή υφή.
  • Το άρωμα κανέλας και γαρυφαλου ήταν μεθυστικό και έκανε το ψωμί ακόμα πιο λαχταριστό.
  • Το σταφιδοψωμο ήταν τέλειο για πρωινό, brunch ή ως γλυκό σνακ.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως ξηρούς καρπούς, σοκολάτα ή λικέρ.
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε το ψωμί με ζάχαρη άχνη πριν το ψήσετε.

Συνολικά:

Αυτό το στριφτό σταφιδόψωμο είναι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Βαθμολογία:

5/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Υλικά

2 φακελάκια μαγιά
150 ml χλιαρό νερό
5 κουταλιές αλεύρι
Τα ανακατεύω όλα μαζί και το σκεπάζω για 30 λεπτά.
500 γρ αλεύρι
500 γρ σταφίδες
150 γρ νηστίσιμο βούτυρο
200 γρ μελι
Μια κουτάλια κανέλα
Ένα κουταλάκι γαρύφαλο
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Τα ζεσταίνω όλα μαζί σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνω για λίγο να κρυώσει.
Βάζω τα 500 γρ αλεύρι στο μείγμα της μαγιάς και προσθέτω και το μείγμα από το μελι. Βάζω τις σταφιδες. Τα ζυμωνω καλά και αν χρειαστεί προσθέτω και άλλο αλεύρι. Το σκεπάζω να φουσκωσει για μια ώρα. Πλάθω μακρόστενες λωρίδες και το κάνω στριφταρι. Το αλείφω με λίγο μελι και το αφήνω να ξανά φουσκωσει. Ψήνω στους 200 για 45 λεπτά. Το γύρισα και από την κάτω μεριά για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Η Συνταγή είναι της Καίτη Παναγιώτου

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλες αλα κρεμ σε σάλτσα μανιταριών και πιπεριας
Επόμενο άρθροΦανταστική κρεμ μπρουλέ με ζαχαρούχο…για εξασφαλισμένη επιτυχία.