Μόλις δοκίμασα την ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΤΡΙΦΟΤΥΡΟΠΙΤΑ (ΚΙΧΙ) ΚΟΖΑΝΗΣ και πραγματικά ενθουσιάστηκα! Η ζύμη ήταν τραγανή και χρυσαφένια, ενώ η γέμιση τυριού ήταν πλούσια και γευστική. Η ισορροπία των γεύσεων ήταν τέλεια, με μια ελαφριά πινελιά αλμύρας από το τυρί και μια γλυκιά νότα από το φύλλο.

Αυτό που με εντυπωσίασε ιδιαίτερα ήταν η φέτα και το τραγανο φύλλο, δίνοντας στην τυρόπιτα μια μοναδική γεύση. Η πίτα ήταν επίσης πολύ χορταστική, με ένα κομμάτι να είναι αρκετό για ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα.

Σίγουρα θα ξαναφτιάξω ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΤΡΙΦΟΤΥΡΟΠΙΤΑ (ΚΙΧΙ) ΚΟΖΑΝΗΣ! Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια νόστιμη και χορταστική πίτα, ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό.

Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!

 ΣΥΝΤΑΓΗ-ΥΛΙΚΑ

Βαζουμε στην λεκανη 600 γραμμαρια αλευρι για πιτες κανουμε μια λακουβιτσα και ριχνουμε 4 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,4 κουταλιες της σουπας ξυδι,1 κουταλακι του γλυκου 600. ml νερο χλιαρο τα ανακατευουμε!
Ριχνουμε σιγα σιγα 200 γραμμαρια αλευρι και ζυμωνουμε θελουμε αφρατη λεια ζυμη!
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!
Στην συνεχεια την τοποθετουμε στον αλευρωμενο παγκο μας και την κοβουμε σε 4 ισα κομματια τα οποια κανουμε μπαλες!
Καθε μπαλα την ανοιγουμε απο ενα λεπτο φυλλο.μεγαλο!
 ΑΛΕΥΡΙ ΣΥΝΟΛΟ 800 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ.

ΓΕΜΙΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ 600 γραμμαρια τριμμενη φετα ριχνουμε 4 αυγα χτυπημενα και τα ανακατευουμε!
Συνεχιζουμε με το πρωτο φυλλο:
Τοποθετουμε στην ακρη του φυλλου φετα και ρολαρουμε 3 φορες και το κοβουμε!
Το στριφουγυρναμε και το τοποθετουμε σε καλα λαδωμενο ταψι!Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια με τα υπολοιπα και τα τοποθετουμε στο ταψι!

Λιωνουμε 200 γραμμαρια βιταμ με 50 ml σπορελαιο το αφηνουμε λιγο να κρυωσει και το ριχνουμε πανω στην πιτα!
Τελος ψηνουμε σε θερμοκρασια 200 βαθμους προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 1 ωρα φυσικα τον φουρνο του καθενος!!!

 

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Προηγούμενο άρθροΗ Μαμαδίστικη Πίτσα
Επόμενο άρθροΣιροπιαστά τρίγωνα με κρέμα