Στρούντελ τυρόπιτα

Το Στρούντελ τυρόπιτα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μας σνακ. Για το γραφείο, το σχολείο, για απογευματινό, για ορεκτικό στο κυριακάτικο τραπέζι

Υλικά

500 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμενη
150 γραμμάρια φέτα,
1 αυγό,
4 κουταλιές λάδι,
αλάτι όσο χρειάζεται..

για την επάλλειψη
150 γρ λάδι + 150 γρ γάλα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα καλά.. αλείφουμε τις κρούστες ανακατε΄θοντας με 150 γρ λάδι + 150 γρ γάλα και καλύπτουμε την πρώτη κρούστα,
βάζουμε τη δεύτερη πάνω την αλειφουμε, βάζουμε την τρίτη αλλειφουμε και βάζουμε το μειγμα τυρίων…και κάνουμε το ρολό
Έτσι συνεχίζουμε μέχρι το τέλος
Κόβουμε σε κομμάτια στο φούρνο…,Βάζουμε την υπόλοιπη επικάλυψη σε ένα μπολ, προσθέτουμε λίγο τυρί και περιχύνουμε τα στρούντελ πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Στρούντελ τυρόπιτα

Ψήνουμε στους 200° για 35 λεπτά. Όλα εξαρτώνται από τον φούρνο..

Στρούντελ τυρόπιτα

Καλή όρεξη..

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γλυκά τυροπιτάκια

Γλυκά τυροπιτάκια

Ένα γρήγορο και γλυκό πρωινό με τυρί και μια πολύ απαλή ζύμη με κρούστα, η γέμιση, απλά λιώνει στο στόμα σας.

Για το μαγείρεμα θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

αλεύρι, 500 γρ.
μπέικιν πάουντερ, 1 κουτ.
βούτυρο, 120 γρ.
ζάχαρη, 100 γρ.
Γιαούρτι, 2 κ.σ.
τυρί φέτα τριμμένη ή τυρι cottage, 200 g;
ασπραδι, 1 .
ζάχαρη, 2 κ.σ.
βούτυρο, 1 κ.γ.

Διαδικασία μαγειρέματος

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο και αλέθουμε τη μάζα σε ψίχουλα.
Προσθέστε το γιαούρτι, ζυμώστε μια μαλακή ζύμη. Χωρίστε το σε 2 μέρη, σκεπάστε τα και αφήστε το για 20 λεπτά.

Για τη γέμιση
Πάρτε οποιοδήποτε το τυρί και ανακατέψτε με ζάχαρη και ασπραδι, χτυπήστε τη μάζα με ένα μπλέντερ εμβάπτισης μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Για γεύση, μπορείτε να προσθέσετε βανίλια ή κομμάτια αποξηραμένων φρούτων ή άλλα γλυκά πρόσθετα.

Πασπαλίζουμε το τραπέζι με αλεύρι και ανοιγουμε κάθε μέρος σε όχι πολυ λεπτό φύλλο.
Απλώστε στο ένα την γέμιση, καλύψτε με το δεύτερο και κόψτε σε τετράγωνα.
Τα μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αλείφετε με χτυπημένο κρόκο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 – 30 λεπτά, αλλά ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο σας.

ΠΗΓΗ: bezzamorochek.com

 

Προηγούμενο άρθροΤο Κεκάκι του καφέ
Επόμενο άρθροΤα κουλουράκια των λουλουδιών