Κέικ κολοκύθας με σοκολάτα

Αυτό το κέικ κολοκύθας με σοκολάτα είναι ένα πραγματικό αριστούργημα. Η υφή του είναι αφράτη και υγρή, με μια τέλεια ισορροπία μεταξύ της γλυκιάς κολοκύθας και της πλούσιας σοκολάτας. Η γεύση είναι πλούσια και γεμάτη, με νότες μπαχαρικών που ζεσταίνουν τον ουρανίσκο.

Λατρεύω:

  • Την τέλεια ισορροπία γεύσεων: Η κολοκύθα και η σοκολάτα συνδυάζονται άψογα, δημιουργώντας ένα απολαυστικό γλυκό.
  • Την υφή: Το κέικ είναι τόσο αφράτο και υγρό, που λιώνει στο στόμα.
  • Τα αρώματα: Τα μπαχαρικά, όπως η κανέλα και το μοσχοκάρυδο, δίνουν στο κέικ μια ζεστή και φθινοπωρινή αίσθηση.
  • Την ευελιξία: Μπορείτε να σερβίρετε το κέικ σκέτο, με σαντιγί, με παγωτό ή με μια σάλτσα σοκολάτας.

Είναι το τέλειο γλυκό για:

  • Μια ζεστή σοκολατένια απόλαυση: Το κέικ είναι ιδανικό για όσους αγαπούν τη σοκολάτα και τα γλυκά με πλούσια γεύση.
  • Ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό: Το κέικ ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα, με υλικά που υπάρχουν συνήθως στο ντουλάπι.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτό το κέικ! Είναι σίγουρο ότι θα σας γίνει αγαπημένο.

Υλικά

2 αυγά
8-10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πορτοκάλι
10 κουταλιές λάδι
100 γραμμάρια καρύδια αλεσμένα
500 γραμ. καθαρισμένης και τριμμένης κίτρινης κολοκύθας
15 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Για σοκολάτα ganache:
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα η κουβερτούρα γάλακτος
μια μικρή κουταλιά μαργαρίνη και μια χούφτα χοντροκομμένα καρύδια για να πασπαλίσουμε το κέικ μας

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ χτυπάμε τ αυγά και προσθέτουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια και το λάδι και αφήνουμε στην άκρη.
Σ ένα άλλο μπολ βάζουμε την κολοκύθα το ξύσμα απ το πορτοκάλι.
Στο μείγμα με τα αυγά ρίχνουμε τον χυμό απ το πορτοκάλι, προσθέτουμε τα καρύδια, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο το μπέκιν και το αλεύρι.


Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε την κολοκύθα μας και ανακατεύουμε πάλι καλά.


Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ με λίγο βιτάμ αλευρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα μας.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 55 λεπτά περίπου,(εξαρτάται από τον κάθε φούρνο).


Σ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος την μαργαρίνη και την κουβερτούρα και λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Περιχύνουμε το κέικ μας με την γκανάζ

απλώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια μας.
Ενα γευστικότατο και λαχταριστό κέικ που θα συνοδεύσει τον καφέ σας και όχι μόνο!!!!
Δοκιμάστε το!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα τυρομπαλάκια…είναι για όλες τις στιγμές
Επόμενο άρθροΚέικ με κρέμα, χωρίς φούρνο…λιώνει απλώς στο στόμα σου