Μίνι κεμπάπ κοτόπουλου

  • Νόστιμα και ζουμερά: Το κοτόπουλο μαρινάρεται σε μια ποικιλία από μπαχαρικά και μυρωδικά, δίνοντας στα κεμπάπ μια πλούσια και γεμάτη γεύση.
  • Εύκολα στην παρασκευή: Μπορούν να φτιαχτούν σε λίγα μόνο λεπτά, καθιστώντας τα ιδανικά για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα.
  • Πολύ ευέλικτα: Μπορούν να ψηθούν στο φούρνο, στο τηγάνι ή στη σχάρα, προσφέροντας ευελιξία στο μαγείρεμα.
  • Υγιεινά: Το κοτόπουλο είναι μια άπαχη πηγή πρωτεΐνης, ενώ τα λαχανικά που μπορούν να προστεθούν προσφέρουν επιπλέον θρεπτικά συστατικά.
  • Ιδανικά για όλες τις περιστάσεις: Ταιριάζουν για ένα οικογενειακό γεύμα, ένα πάρτι ή ακόμα και για ένα γρήγορο σνακ.

Συστατικά:

Κρεμμύδι – 1 μέτριο
Φύλλα κόλιανδρου – 3 κουταλιές της σούπας
δυοσμο – 2 κουταλιές της σούπας
Πράσινα τσίλι – 2 έως 3
Σκόρδο – 9 σκελίδες
Τζίντζερ – κομμάτι 2 εκ
Κοτόπουλο χωρίς κόκαλα – 500 γραμμάρια
Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
Κόκκινη σκόνη τσίλι – 1 κουταλάκι του γλυκού
Κολίανδρος σε σκόνη – 1 κουταλάκι του γλυκού
Κύμινο σε σκόνη – 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Σκόνη κουρκουμά – 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Λάδι (για τηγάνισμα) – 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση :

Σε έναν κόφτη προσθέστε κρεμμύδι, φύλλα κόλιανδρου, δυόσμο, πράσινα τσίλι, σκόρδο, τζίντζερ και ψιλοκόψτε καλά.
Στη συνέχεια προσθέστε κοτοπουλο χωρις κοκκαλο, αλάτι, κόκκινη σκόνη τσίλι, κόλιανδρο σε σκόνη, κύμινο σε σκόνη, κουρκουμά σε σκόνη, και ψιλοκόψτε καλά.
Προσθέστε το μείγμα κοτόπουλου σε ένα μπολ.
Λιπάνετε τα χέρια με λάδι.
Πάρτε λίγο μείγμα κοτόπουλου και φτιάξτε κεμπάπ.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε λάδι και τηγανίζετε κεμπάπ.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει.
Τα μίνι κεμπάπ είναι έτοιμα για φαγητό.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Τριμμένη…γρήγορο, εύκολο και φθηνό κέικ.
Επόμενο άρθροΤηγανάρια πορτοκαλιού… λίγα υλικά, και πλούσια σε γεύση