Σφουγγάτο το Μυτιληνιό

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό 6-7 αυγά χτυπημένα ελαφρά
3 κουταλιές της σούπας άνιθο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ξερό
300 γρ. φέτα
300 γρ.λαδοτύρι Μυτιλήνης η κεφαλοτύρι η regato
200 γραμμάρια μυτζήθρα ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό όχι πολύ καλά γεμάτο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Λίγη φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

Πλένουμε και τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκύθια. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι μέχρι να αποβάλλουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε με τα χέρια μας τα βάζουμε σε μία μεγάλη κούπα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια φρέσκα και ξηρά τον άνηθο το δυόσμο το πιπέρι και τα τυριά.

Ρίχνουμε τα αυγά, δυο-τρεις κουταλιές φρυγανιά ώστε το μείγμα μας να μην είναι ούτε σφιχτό ούτε πολύ αραιό προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 50- 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΦοκάτσια…μια υπέροχη συνταγή
Επόμενο άρθροΚρέμα τύπου καραμελέ με σοκολάτα