Τάρτα Σφολιάτας με Κυμά
—————————–
Υλικά συνταγής
-μια σφολιάτα
-εγω χρησιμοποίησα τον κύμα που περίσσεψε από τα μακαρόνια με κύμα
-ενα μεγάλο αυγό
-λιγο γάλα
-ενα κεσεδάκι cottage cheese
-λιγη φέτα τυρί τριμμένη
-κασέρι τριμμένο
-λιγα κομματάκια βιταμ
-φρεσκοτριμενο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Σας έχει περισσέψει κιμάς από τα μακαρόνια, μπορείτε να φτιάξετε μια πολύ γρήγορη τάρτα.
Σε ένα ταψί βάζουμε ένα αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε ένα κομμάτι απο την σφολιάτα μας και το τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
Τοποθετούμε στον φούρνο για 25 λεπτακια και την ψήνουμε στους 170 βαθμούς, το αφαιρούμε και το αφήνουμε 5 λεπτακια να κρυώσει.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση της τάρτας και το ρίχνουμε πάνω απ΄ την σφολιάτα ,τρίβουμε λίγο κασερακι και λίγο πιπέρι.
Βαζουμε και τα κομματάκια του βιταμ
και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45 λεπτακια. Βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε 10 λεπτακια για να μπορέσουμε να κόψουμε όμορφο κομμάτι. Καλή σας επιτυχία.
***Προσοχή κρυα σφολιάτα και κρύα γέμιση.
ΠΗΓΗ: Gkika Eleni
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας αυτή την συνταγή ακόμη
Μπακλαβάς Κύμης
Υλικά:
70 φύλλα για μπακλαβά
1 ½ κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα, στεγνωμένα στο φούρνο και ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνιτριμμένηφρυγανιά
1 ¾ φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος, λιωμένο
2 κουταλάκια κανέλλα
Μερικά γαρύφαλλα
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε τη ζάχαρη με τη φρυγανιά. Αλείψτε καλά τον πάτο ενός ταψιού 36 εκ. με βούτυρο και απλώστε 12 φύλλα βουτυρώνοντας την επιφάνειά τους κάθε φορά. Επάνω από το 13ο και 14ο φύλλο (πάντα βουτυρώνοντας) πασπαλίζετε με κανέλα. Σκορπίστε πάνω από το 16ο φύλλο 2 κουταλιές από το μίγμα αμυγδάλου.
Συνεχίστε την ίδια διαδικασία έως ότου έχετε 55 φύλλα. Απλώστε τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα το ένα πάνω από το άλλο και εάν περισσεύει βούτυρο λιώστε το ξανά και περιχύστε την κορυφή του μπακλαβά. Κόψτε μπακλαβαδωτά και καρφώστε από ένα γαρύφαλλο σε κάθε κομμάτι. Ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 C και ψήστε για 1 ½ ώρα καλυμμένο με λαδόχαρτο. Αφήστε το μπακλαβά να κρυώσει για μία ώρα ενώ ετοιμάζετε το σιρόπι.
Σιρόπι
1 ½ κιλά ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
2 φλούδες λεμονιού
6 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 ξύλοκανέλας
Ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από το χυμό σε μία κατσαρόλα. Βράστε έως ότου το σιρόπι δέσει καλά, προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Ρίξτε το ζεστό σιρόπι στο μπακλαβά. Αφήστε να σταθεί για μια μέρα και σερβίρετε.
Sophia Nikolaou – balkon3