Τάρτα Σφολιάτας με Κυμά
—————————–

Υλικά συνταγής

-μια σφολιάτα
-εγω χρησιμοποίησα τον κύμα που περίσσεψε από τα μακαρόνια με κύμα
-ενα μεγάλο αυγό
-λιγο γάλα
-ενα κεσεδάκι cottage cheese
-λιγη φέτα τυρί τριμμένη
-κασέρι τριμμένο
-λιγα κομματάκια βιταμ
-φρεσκοτριμενο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σας έχει περισσέψει κιμάς από τα μακαρόνια, μπορείτε να φτιάξετε μια πολύ γρήγορη τάρτα.
Σε ένα ταψί βάζουμε ένα αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε ένα κομμάτι απο την σφολιάτα μας και το τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.

Τοποθετούμε στον φούρνο για 25 λεπτακια και την ψήνουμε στους 170 βαθμούς, το αφαιρούμε και το αφήνουμε 5 λεπτακια να κρυώσει.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση της τάρτας και το ρίχνουμε πάνω απ΄ την σφολιάτα ,τρίβουμε λίγο κασερακι και λίγο πιπέρι.

Βαζουμε και τα κομματάκια του βιταμ

και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45 λεπτακια. Βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε 10 λεπτακια για να μπορέσουμε να κόψουμε όμορφο κομμάτι. Καλή σας επιτυχία.
***Προσοχή κρυα σφολιάτα και κρύα γέμιση.

ΠΗΓΗ: Gkika Eleni 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας αυτή την συνταγή ακόμη

Μπακλαβάς Κύμης

Υλικά:

Sophia Nikolaou – balkon3

Προηγούμενο άρθροΚέικ Kinde Bueno – Κρεμώδης και νόστιμη, εξαιρετικά νόστιμη τούρτα
Επόμενο άρθροΠαγωτό Ρυζόγαλο (Vid)