Νηστίσιμα  γεμιστά

Υλικά

8 μεσαίες ντομάτες
8 μεσαίες πιπεριές
150 γρ λάδι
2-3 πατατες
Ρύζι καρολίνα υπολογίζουμε 2 κουταλιές της σούπας για κάθε κομμάτι
1 μέτρια μελιτζάνα
1 μέτριο κολοκύθι
2 μέτρια κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού δυόσμο ξερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές κόβουμε το κάτω μέρος από τις ντομάτες και βγάζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες με το ειδικό εργαλείο.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα κρεμμύδια τα σκόρδα τα ψιλοκόβουμε ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε για 3 με 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και το κολοκύθι κομμένα σε κυβάκια και ανακατεύουμε να σοταριστούν και αυτά άλλα πέντε λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι αφού το πλύνουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε και το μισό χυμό ντομάτας.

Προσοχή δεν θέλουμε το ρύζι να παραβράσει. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι δυόσμο και ανακατεύουμε .Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και γεμίζουμε. Στον πάτο κάθε ντομάτας ρίχνουμε λίγη ζάχαρη.
Το εσωτερικό απ τις ντομάτες το αλέθουμε στο μούλτι και ρίχνουμε το μισό στη κατσαρόλα και το άλλο μισό στο ταψί. Σε αυτό που θα ρίξουμε στο ταψί θα προσθέσουμε αλάτι πιπέρι δυόσμο λάδι και 1 κουταλάκι ζάχαρη.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα περίπου

 

Καλή Ορεξη

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΓλυκό συκο ψητό
Επόμενο άρθροΟλα τα μυστικά για τους καλύτερους σπιτικους λουκουμάδες από έναν Chef