Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει δύο γεμίσεις, αλλά για αυτό το ποσό της ζύμης θα πρέπει να επιλέξετε ένα. Εάν θέλετε να κάνετε και τα δύο, θα πρέπει να διπλασιάσετε τη ζύμη ή να κάνετε λιγότερα από κάθε μία από τις γεμίσεις. Μην φρικάρετε αν δεν είστε fan του γαύρου. Δεν θα τον αισθανθείτε καθόλου, είναι περισσότερο σαν καρύκευμα εδώ. Η δεύτερη γέμιση είναι η μοτσαρέλα, προσούτο(ή άλλο αλλαντικό) και για άλλη μια φορά το τυρί παρμεζάνα.

Μερίδες: 8 άτομα
Συστατικά
Για τη ζύμη:
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/4 κουταλάκια του γλυκού (7 g) στιγμιαία ξηρή μαγιά
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για το γέμιση κρεμμυδιού και γαύρου:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
450 γραμ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
100g πράσινες ελιές, ψιλοκομμένες
3 φιλέτα γαύρου, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
400g ντοματα κονκασε
Για τη γέμιση του προσουτο και της μοτσαρέλας:
200g μοτσαρέλα, ψιλοκομμένα
120g προσούτο, ή οποιοδήποτε άλλο ζαμπόν, χοντροκομμένο
Τριμμένη παρμεζάνα 2 γρ. (60 γραμ.)

Οδηγίες
Για την ζύμη. Ανακατέψτε το νερό με το ελαιόλαδο. Αφήνω στην άκρη. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κάνετε ένα πηγάδι στο κέντρο και ρίξτε στο μείγμα νερού και ελαιολάδου. Ανακατέψτε μέχρι να πάρετε τη ζύμη.
Ζυμώνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να είναι λεία και ελαστική (για περίπου 6-7 λεπτά). Σχηματίζεται σε μια μπάλα και την τοποθετείται σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ, αλλοιφωντας τη ζύμη σε λάδι. Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το να φουσκώσει  για περίπου μία ώρα. Μετά ζυμώστε τη ζύμη πιέζοντας προς τα κάτω για να απελευθερώσετε τον αέρα.

Γέμιση κρεμμυδιού και γαύρου. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην γίνουν καφέ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά, βράζουμε μέχρι να έχουμε μια παχιά σάλτσα.

Γέμιση του προσούτο και της μοτσαρέλα: Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Η συναρμολόγηση. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C. Διαχωρίστε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια. Ανοοιξτε με τον πλάστη κάθε κομμάτι σε στρογγυλό 13εκ. Τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας στο κέντρο μία απο τις γεμίσεις και διπλώστε για να το κλείσετε. Μπορείτε να διακοσμήσετε γύρω γύρω με πιρούνι αν θέλετε. Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να φουσκωθούν και να πάρουν χρώμα.
Σημειώσεις συνταγής
Η αυθεντική συνταγή απαιτεί τηγάνισμα αντί για ψήσιμο. Για να τηγανίσετε βάλτε σε μιά κατσαρόλα η φριτέζα αρκετή ποσότητα λαδιού για να τα βυθίσετε, περιμένετε μέχρι να κάψει το λάδι και μαγειρέψτε λίγα κάθε φορά μέχρι να χρυσήσουν και να φουσκώσουν.

Θα σας ξετρελάνει η νοστιμιά τους

Προηγούμενο άρθροΠίτσα με κιμά ή λουκάνικο χωριάτικο
Επόμενο άρθροΣπαγγέτι για απαιτητικούς μακαρονάδες (Amatriciana)