Τα Μουστουκούλουρα

Υλικά

2 κιλ.αλευρι μαλακο.
2 ποτηρια του νερου λαδι ραφινε.εγω βαζω αραβοσιτελαιο
1/2 ποτηρι κονιακ.
2 κουτ.σουπας σοδα.
1/2 κιλ.ζαχαρη.1 χαρτακι μπεκιν.
1 κουτ.γλυκου κανελλα.
1 κουτ.γλυκου γαρυφαλλο.
1/2 κουτ.γλυκου αλατι.
μουστο οσο παρει. (εαν δεν εχουμε μουστο,βαζουμε πετιμεζι το οποιο αραιωνουμε με νερο.σε μπουκαλι της κοκα κολας,,το μισο πετιμεζι και το μισο νερο)το ριχνουμε λιγο λιγο γιατι μπορει να μην μας το παρει ολο..

Εκτελεση συνταγης:

Σε λεκανη ριχνουμε ολα τα υλικα μαζι,δουλευουμε λιγο,και στο τελος το αλευρι με το μπεκιν και την σοδα.προσθετουμε και τον μουστο σιγα σιγα…η ζυμη μας μαλακη,ισα που να πλαθεται.σε μετριο φουρνο για 30λ.
καλη επιτυχια γινονται μαλακα..οχι σκληρα..

καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΗ γνήσια Φασολάδα…από τα Άγραφα
Επόμενο άρθροΦΑΤΕ αποξηραμένα σύκα ΤΩΡΑ.