Τα πιο αφράτα τυροψωμάκια

Πριν λίγο καιρό, δοκίμασα μια συνταγή για τυροψωμάκια που ονομαζόταν “Τα πιο αφράτα τυροψωμάκια”. Ήμουν περίεργη να δω αν όντως άξιζε τον τίτλο, και όντως, δεν απογοητεύτηκα!

Η ζύμη ήταν απίστευτα αφράτη και μαλακιά, χάρη στο γιαούρτι και το μπέικινγκ πάουντερ που περιείχε. Το τυρί ήταν πλούσιο και γευστικό, και η ισορροπία με τα υπόλοιπα υλικά ήταν τέλεια.

Εκτός από την υπέροχη γεύση, τα τυροψωμάκια ήταν και πολύ εύκολα στην παρασκευή τους. Η συνταγή ήταν απλή και κατατοπιστική, και δεν χρειάστηκε να αφιερώσω πολύ χρόνο στην κουζίνα.

Συνολικά, τα “Τυροψωμάκια” ήταν μια εξαιρετική επιλογή. Ήταν νόστιμα, αφράτα, εύκολα στην παρασκευή τους, και σίγουρα θα τα ξαναφτιάξω στο μέλλον.

Θα τα συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όλους όσους ψάχνουν για μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για τυροψωμάκια που είναι γεμάτα γεύση!

Υλικά

2 αυγά
200 γρ.γιαούρτι
200  ml λάδι
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι μπέκιν
500-550 γρ. αλεύρι
250 γρ τυρί κρέμα
δυόσμο

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τ αυγά και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας με τελευταίο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ. Παίρνουμε ένα κομματάκι από τη ζύμη μας το ανοίγουμε λίγο με τα δάχτυλα μας και βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού από το τυρί.
Το κλείνουμε καλά το πλάθουμε και σχηματίζουμε ένα μπαλάκι.
Τα τοποθετούμε μέσα στο πυρέξ. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Μ ένα κρόκο αυγού τα αλείφουμε και τα πασπαλίζουμε με ότι μας αρέσει(σουσάμι, παπαρονοσπορο, δυοσμο κλπ).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτάκια.
Τα πιο αφράτα πανεύκολα τυροψωμάκια είναι έτοιμα!!!!!!
Θα τα λατρέψετε!!!!!!!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Προηγούμενο άρθροΑφράτα Κρουσανάκια  με τυρί
Επόμενο άρθροΠώς να φτιάξετε το πιο εκπληκτικό κέικ σοκολάτας