Τεμπέλικες τηγανίτες πατάτας

Μια συνταγή για τεμπέληδες, οι τηγανίτες πατάτας παρασκευάζονται πολύ απλά και γρήγορα.
Όλο το μυστικό της συνταγής βρίσκεται στο ειδικό τεμαχισμό της πατάτας. Οι πατάτες δεν χρειάζεται να τρίβονται, απλά τις κανουμε πολτο στο μπλέντερ. Είναι τέλεια για πρωινό σερβίρονται με γιαουρτι.

Υλικά

Πατάτες 500 γρ
Αυγό κοτόπουλου 1 τεμ
Κρεμμύδι 1 τεμ
Αλεύρι 2 κ.σ
Φυτικό λάδι 50 ml
Αλας
Μαύρο πιπέρι τριμμένο

Βήματα

Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια και τις πατατες ξεπλύνετε, κόψτε σε μικρά κομμάτια αυθαίρετου σχήματος.
Ρίξτε τα στομπλέντερ, χτυπηστε σε υψηλές ταχύτητες.
Μεταφέρετε τη μάζα της πατάτας και του κρεμμυδιού σε ένα βαθύ πιάτο για 5 λεπτά, ώστε οι πατάτες να βγάλουν χυμό.
Όλος ο χυμός για να στραγγιστεί, είναι πιο βολικό να το κάνετε μεταφέροντας το μείγμα σε ένα τρυπητο.

Στη συνέχεια χτυπήστε το αυγό στη μάζα της πατάτας, προσθέστε την απαιτούμενη ποσότητα αλευριού, αλάτι και πιπέρι για γεύση, ανακατέψτε καλά.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι ρίχνουμε το φυτικό λάδι. Βάλτε μια μικρή μερίδα από τη μάζα στο καυτό λάδι με μια κουταλιά της σούπας, σχηματίζοντας στρογγυλά κομμάτια.
Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά κάτω από το καπάκι.
Μεταφέρετε τις έτοιμες τηγανίτες πατάτας σε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Σερβίρετε με γιαουρτι.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://receptisalatov.com/

Προηγούμενο άρθροΓαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΜπισκότογλυκο ψυγείου