Τεμπελόπιτα με τη συνταγή της γιαγιάς μου

Η συνταγή αυτή φτιάχνεται χωρίς φύλλο. Ναι, καλά διαβάσατε. Δε θα χρειαστείτε φύλλο ή σφολιάτα. Είναι η πιο εύκολη και γρήγορα τυρόπιτα που μπορείτε να φτιάξετε, και γι’ αυτό λέγεται και τεμπελόπιτα ή του τεμπέλη.
Αν δεν έχετε λοιπόν χρόνο, ή είστε κάπως κουρασμένοι ή απλά θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορα, χωρίς πολύ “φασαρία” στην κουζίνα, αυτή είναι η ιδανική πίτα

Υλικά

2 αυγα
1 κουπα γιαούρτι
1 κουπα θρυμματισμένο τυρί
1/2 κουπα λάδι
2 κσ ξύδι
2 κουπες αλεύρι
Ενα κοφτό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Εκτελέση

Σε ένα μπολ σπαμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά.
Βάλτε τη σόδα και το ξύδι στο γιαούρτι και ανακατέψτε ξανά μέχρι να φουσκώσει. Ρίχνουμε τα αυγά. Προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε ξανά, προσθέστε το τυρί μετά το αλεύρι και ανακατέψτε ξανά. Λαδώστε ένα ταψί και μετά πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Ρίχνουμε το μείγμα στη μέση και το απλώνουμε και βάζουμε στο φούρνο στους 200 ° C.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Το πιο σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε 1 κουπα και όλα τα προϊόντα που θα μετρηθούν σε αυτό.
Έκανα ένα πείραμα βάζοντας ζαμπόν, τυρί και τουρσιά αντί για τυρί ή αποξηραμένες ντομάτες, ελιές και βασιλικό. Απίστευτα νόστιμη και γρήγορη. Τέλειο πρωινό!

Τεμπελόπιτα

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΡολάκια Σφολιάτας με μία πλούσια κρέμα…πιο εύκολα δεν γίνονται
Επόμενο άρθροΚοκκινιστά Κεφτεδάκια