Τηγανίτες με ανθότυρο

Γράφω αυτή την συνταγή με μάτια που γυαλίζουν …ίσως επειδή σκέφτηκα τις τηγανίτες της γιαγιας μου και εικόνες κυλούσαν μπροστά στα μάτια μου …
Ήμουν μικρός, μαζί της… και το κεφαλάκι μου που μόλις έφτανε στη σόμπα… κι εκείνη, που με άγγιζε, μ΄ένα χάδι και μετά, μου έδινε μια τηγανίτα … και την αγκάλιαζα … με ένα ελαφρώς χωρίς δόντια χαμόγελο …
Αυτή, η γλυκιά μου γιαγιά, μια δεύτερη μάνα … τη νιώθω μαζί μου … πάντα … μου άφησε το πιο πολύτιμο πράγμα, την καρδιά της … και είναι το πιο όμορφο δώρο που θα μπορούσα να κληρονομήσω. Γιατί τώρα νιώθω κι εγώ λίγο σαν άγγελος…
Μου έμαθε πώς να φτιάχνω αυτές τις τηγανίτες.
Αγαπητή γιαγιά, αυτές οι τηγανίτες δεν είναι τόσο καλές όσο οι δικές σου … αλλά μου θυμίζουν εσένα … γιατί μέσα τους υπάρχει η αγάπη που μας ένωσε … αυτή η αγάπη που νικά τον χρόνο … που ζει σε αρμονία με το σύμπαν …

Υλικά

400 γρ ανθότυρο αγελαδινό γάλα
2 αυγα
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα (η γιαγια έβαζε τριμμένη γραβιέρα)
Μαϊντανός για γεύση
Αλάτι για γεύση.
Πιπέρι όσο χρειάζεται.
Τηγανίζουμε λάδι

Μέθοδος

Προσθέστε το ανθότυρο στα αυγά, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά
Ζεσταίνουμε το λάδι, όταν είναι καυτό, παίρνουμε λίγη ζύμη με ένα κουτάλι και τη απλώνουμε στο καυτό λάδι μέτρια φλόγα,
χωρίς να τα ακουμπήσουμε, αλλάζουν πλευρά μόνο όταν έχει σχηματιστεί η κρούστα.
Μόλις είναι έτοιμες, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί, για να χάσουν όλο το περιττό λάδι

Ελπίζω να σας αρέσουν, να απολαύσετε τες 😋😋

Προηγούμενο άρθροΠασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία
Επόμενο άρθροΣπιτική Καραμέλα ή παστέλι ξηρών καρπών