Τηγανιτές μελιτζάνες και πιπεριές στη κατσαρόλα με σάλτσα ντομάτας

Υλικά

7 μέτριες μελιτζάνες
4 πιπεριές κέρατα
5 ώριμες μέτριες ντομάτες
μισό κουτάκι ντοματάκια κονκασέ
5 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
δυόσμο

Εκτέλεση

Βάζουμε όρθια τη μελιτζάνα και την κόβουμε φέτες χωρίς το μαχαίρι να πάει μέχρι κάτω, την γυρίζουμε και την κόβουμε και απ την άλλη πλευρά ώστε να σχηματιστούν μπαστουνάκια.

Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε 1 ώρα στο σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. Αλέθουμε τις ντομάτες στο μούλτι και τις ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό,λίγο λάδι,το κονκασέ,τις σκελίδες σκόρδου κομμένες κομματάκια,τη ζάχαρη, αλάτι ,πιπέρι κατά βούληση,τον δυόσμο και βράζουμε τη σάλτσα μας για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Πιέζουμε την κάθε μια μελιτζάνα πριν την τηγανίσουμε να φύγουν όλα τα υγρά.Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις πιπεριές ολόκληρες και στη συνέχεια τις τοποθετούμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.Μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.Αν θέλουμε στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φέτα!

 

Καλή σας όρεξη!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΤιραμισού λεμονιού…δεν υπάρχει αυτό το γλυκό
Επόμενο άρθροΠώς να φτιάξετε λάδι δεντρολίβανου…πολλά τα οφέλη του