Τηγανιτές Πατάτες

Αυτή η συνταγή για τηγανητές πατάτες από πουρέ είναι μια πρωτότυπη και γευστική επιλογή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Η τραγανή υφή στο εξωτερικό και η μαλακή, πουρέ γεύση στο εσωτερικό δημιουργούν ένα μοναδικό γευστικό συνδυασμό.

Πλεονεκτήματα:

  • Γεύση: Η συνταγή συνδυάζει την τραγανότητα των τηγανητών πατάτων με την κρεμώδη υφή του πουρέ, δημιουργώντας μια γευστική έκπληξη.
  • Υφή: Η υφή των τηγανητών πατάτων από πουρέ είναι πιο αφράτη και μαλακή από τις κλασικές τηγανητές πατάτες.
  • Ευκολία: Η συνταγή είναι εύκολη στην εκτέλεση και δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες μαγειρικής.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά ή μυρωδικά της αρεσκείας σας για να δώσετε μια πιο ιδιαίτερη γεύση στις τηγανητές σας πατάτες.

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε τις τηγανητές πατάτες από πουρέ ως ορεκτικό ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας. Μπορείτε να τις γαρνίρετε με τυρί, σάλτσα ή μυρωδικά.

Συνοψίζοντας:

Η συνταγή για τηγανητές πατάτες από πουρέ είναι μια εύκολη, γευστική και πρωτότυπη επιλογή που θα σας βοηθήσει να κάνετε τη διαφορά. Δοκιμάστε την και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!

Υλικά

750 γραμμάρια πατάτες (3 μεγάλες πατάτες)
Μαύρο πιπέρι 2 γραμμάρια
θυμάρι 2 γραμμάρια
κύμινο 2 γραμμάρια
Άμυλο καλαμποκιού 110 γραμμάρια
Αλάτι 8 γραμμάρια
2 κ.σ μαϊντανό
100 γραμμάρια τυριού τσένταρ
φυτικό λάδι 30 ml
5 γραμμάρια πάπρικα
1 λίτρο νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε μεγάλους κύβους.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το 1 λίτρο νερού, το αλάτι και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν,περίπου 10 λεπτά.
Όταν βράσουν τις ρίχνουμε σ ένα γυάλινο μπολ και τις λιώνουμε μ ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά,τον μαιντανό, το τσένταρ, το άμυλο καλαμποκιού και αλάτι πιπέρι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά μας. Αν κολλάει στα χέρια μας ρίχνουμε λίγο λαδάκι.


Πασπαλίζουμε τον πάγκο της κουζίνας μας με αλεύρι παίρνουμε ένα κομμάτι απ τη ζύμη μας και την ρολάρουμε πάνω στο αλέυρι ώστε να κάνουμε ένα μακρύ μπαστούνι.
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας. Κόβουμε το κάθε μπαστούνι μας σε 3 κομμάτια.


Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι μας και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα μπαστουνάκια μας.


Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά απ όλες τις πλευρές. Όταν τα βγάλουμε τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Μπορείτε να τα συνοδέψετε με κεφτεδάκια, κρέας κοκκινιστό, σουτζουκάκια.
Είναι πεντανόστιμα!!!!!
Δοκιμάστε τα!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Subscribe for more delicious recipe here

Προηγούμενο άρθροΧορτόπιτα με έτοιμα φύλλα, τσουκνίδες και λάπατα
Επόμενο άρθροΣπιτικά πατατάκια όλων των εποχών…το καλύτερο σνακ