Τιραμισου χωρίς αυγά

Συστατικά

1 κούπα κρέμα γάλατος
1 φλιτζάνι τυρί Mascarpone
3 κσ σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι ρούμι ή λικέρ αμαρέτο, προαιρετικά
1 φλιτζάνι καφέ, κρύο
200 γρ. σαβαγιάρ, κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη 
κακάο  σκόνη

Οδηγίες

Χτυπήστε την κρέμα γάλατος, ζάχαρη και βανίλια μέχρι να γίνουν σαντιγί. Ρίξτε και ανακατέψτε το τυρί Mascarpone και το ρούμι ή το λικέρ amaretto (εάν χρησιμοποιείτε) μέσα στην σαντιγί.
Βάλτε τον καφέ σε ένα ρηχό πιάτο. Βυθίστε ελαφρώς τα σαβαγιαρ στο καφέ και καλύψτε τη βάση ενός ταψιού (15 × 24 cm). Απλώστε ένα μέρος του μείγματος της σαντιγίς πάνω από τα σαβαγιαρ. Επαναλάβετε με 1 ή 2 στρώσει σαβαγιαρ και κρέμας. Τελειώστε με ένα στρώμα από το μείγμα κρέμας.
Σκεπαστε και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες ή για μια νύχτα. Πασπαλίστε με κακάο πριν από το σερβίρισμα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚαρυδόπιτα με μία ελαφριά κρέμα
Επόμενο άρθροPalmiers με κανέλα και ζάχαρη