Πανεύκολη τούρτα με μπισκότα ζαχαρούχο και μερέντα

Αυτή η πανεύκολη τούρτα είναι ό,τι πρέπει για όσους αγαπούν τα γλυκά με σοκολάτα και μερέντα, αλλά δεν έχουν πολύ χρόνο ή εμπειρία στην ζαχαροπλαστική.

Πλεονεκτήματα:

  • Εύκολη και γρήγορη: Φτιάχνεται σε ελάχιστα λεπτά, χωρίς ψήσιμο.
  • Λίγα υλικά: Απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.
  • Πανέμορφη: Ιδανική για κάθε περίσταση, από ένα απλό οικογενειακό τραπέζι μέχρι ένα παιδικό πάρτι.
  • Νόστιμη: Η σοκολάτα, η μερέντα και τα μπισκότα συνδυάζονται σε μια ακαταμάχητη γεύση.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, φρούτα ή σοκολατάκια για επιπλέον γεύση και διακόσμηση.
  • Για πιο δροσερή εκδοχή, μπορείτε να βάλετε την τούρτα στην κατάψυξη για 30-60 λεπτά πριν την σερβίρετε.
  • Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τσέρκι με αποσπώμενη βάση για να ξεφορμάρετε εύκολα την τούρτα.

Συνολικά:

Αυτή η τούρτα είναι μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη επιλογή για όσους αγαπούν τα γλυκά με σοκολάτα και μερέντα.

Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!

Υλικά:

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 κυπελάκι βιτάμ (250 γρ)
4 φλυτζάνια τσαγιού των(250 ml)φρέσκο γάλα
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη
7 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
1 σοκολάτα κουβερτούρα (125γρ)
2 κουταλιές σούπας μερέντα
1 κουτάκι Morfat σαντιγί
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Σε μια φόρμα τσέρκι (26-28 εκ.)στρώνουμε όλα τα μπισκότα ακανόνιστα αρκεί να γεμίσει όλη η βάση επιφάνεια-κρατάμε ένα για στόλισμα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη και το κόρν φλάουρ το οποίο έχουμε διαλύσει στο 1 φλυτζάνι γάλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε όλο το βούτυρο την σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και την μερέντα.
Ανακατεύουμε να λιώσουν.
Αδειάζω την καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Σκεπάζω με μεβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει <<πέτσα>> και αφήνω να κρυώσει.
Όταν κρυώσει την βάζω στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα.
Χτυπάω το morfat να φουσκώσει και προσθέτω το ζαχαρούχο λίγο λίγο χτυπώντας.Ρίχνω και την βανίλια και αδειάζω την λευκή κρέμα,πάνω από την σοκολατένια κρέμα.
Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες,η όλη νύχτα.

Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι.
Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα και 2-3 κουταλιές της σούπας μερέντα και ανακατεύω σε σιγανή φωτιά να λιώσει η μερέντα.
Γαρνίρω με λιωμένη μερέντα και τριμμένα μπισκότα.

H Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΦιλέτα κοτόπουλο με τραγανή κρούστα, ντομάτα, μοτσαρέλα… μμμ… υπέροχα
Επόμενο άρθροΕνα γλυκό χωρίς όνομα