Το Γλυκών των Μαμάδων (κρέμα-μπισκότα-φρούτα)

Υλικά

2 κουπες κρέμα γάλακτος (όλη την νύχτα στο ψυγείο)
1 κουπα ζάχαρη άχνη
2 πακέτα μπισκότα πτιμπερ
1 κουπα γάλα εβαπορέ
1 μπολ Φρούτα αποξηραμένα κομμένα σε κυβάκια διάφορα (ροδακινο-μήλο-βερυκοκο,κερασάκια κλπ)

Για την ζελατίνη

5 κουπες νερό
1/4 της κούπας ζαχαρη
1 φακελάκι ζελατίνη (άγευστη)

Εκτέλεση

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε υψηλή ταχύτητα προσθέστε σε 3 δόσεις την ζάχαρη άχνη
ενώ χτυπάτε με το μίξερ και αφήστε την κρέμα στην άκρη.
Ρίξτε σε ένα μπολάκι το γάλα εβαπορε . Βουτήχτε τα μπισκότα στο γάλα και στρώστε την βάση ενός πυρέξ.
Στρώστε την μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Κάντε μία στρώση από φρουτα.


Επαναλαμβάνουμε μια στρώση από μπισκότα(πιέζουμε λίγο τα φρούτα να κάτσουν μέσα στην κρέμα) πάνω από τα φρούτα και την κρέμα από πάνω.
Τέλος από πάνω κάντε άλλη μία στρώση από φρούτα.


Βάλτε στο ψυγείο για 1 ωρα

Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το νερό , την ζάχαρη, και την ζελατίνη ανακατέψτε καλά μέχρι
να διαλυθούν όλα και βάλτε να βράσουν ενω ανακατεύετε.
Αφήστε να κρυώσει το μείγμα με την ζελατίνη λίγο και μία κουτάλα ρίξτε το μαλακά πάνω από το γλυκό


Βάλτε στο ψυγείο για μια ολόκληρη νύχτα

Είναι τέλειο

Εγγραφείτε στο κάναλι της Συνταγής εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΠανάλαφρο και τέλειο μαμαδίστικο γλυκό
Επόμενο άρθροΣπιτικές Σπανακοτυρόπιτες