Κέικ

Υλικά

3 αυγά
1 κουπα – ζάχαρη
100 ml – λάδι
100ml – γάλα.
1 τεμ – εσπεριδοειδή (πορτοκάλι ή λεμόνι)
1 πακ – μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας – αλεύρι

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους + τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι κλπ. Γάλα + χυμό εσπεριδοειδών + ξύσμα. Ανακατεύουμε λίγο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προστίθενται τμηματικά. Μόλις προστεθεί όλο το αλεύρι, το αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια + μια πρέζα αλάτι. Τα χτυπημένα ασπράδια προστίθενται σε δόσεις στο άλλο μείγμα. Ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω σαν σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένη φόρμα με αέρα στους 180 βαθμούς, στην κάτω σχάρα για 45-50 λεπτά. Το ψήνω 45 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΕκλεράκια απλά γρήγορα και νόστιμα
Επόμενο άρθρο«Μαλακές ή Τραβηχτές»…σύμφωνα με τη συνταγή της γιαγιάς