Αλμυρό Κέικ

Υλικά 

200 γρ. αλεύρι φαρίνα
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
200 γρ. γιαούρτι
4 αυγά
κομματάκια φέτας
Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)

Εκτέλεση

– Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να «αφρατέψει» και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
– Χαμηλώνουμε την ένταση και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το τυρί, το ζαμπόν και το γιαούρτι.
– Τέλος προσθέτουμε αλατάκι, πιπεράκι.
– Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κεικ μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 περίπου λεπτά μέχρι να έχει ροδοκοκκινίσει καλά.
Μπορείτε να τα κάνετε και σαν τα αλμυρά cupcakes, εγω τα έκανα και βγήκαν τέλεια!!!!Θέλουν γύρω στο μισάωρο ψήσιμο!

 

Προηγούμενο άρθροTo Ρεβανί που δεν ξεφουσκώνει και γίνεται αφρός !
Επόμενο άρθροΤΕΛΕΙΟΙ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ !