Το Παστίτσιο της Μυτιληνιάς

Υλικά

500 γρ μακαρόνια παστίτσιο Νο 2
750 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
100 ml λάδι
3 ντομάτες φρέσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μεγάλο καρότο
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλάκια της σούπας κανέλα
1κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
μισό ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό

Μπεσαμέλ

1.5 λίτρο γάλα
8 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
3 αυγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
150 γρ.κασέρι

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με πέντε λίτρα νερό και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια παστίτσιο νούμερο 2 ανακατεύουμε με μία πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη.
Σοτάρουμε τα λαχανικά σε μία κατσαρόλα με το λάδι προσθέτουμε τον κιμά αλάτι πιπέρι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες ρίχνουμε το κουταλάκι τη ζάχαρη την κανέλα και σιγοβράζουμε για 20 με 25 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε τώρα την μπεσαμέλ.
Ρίχνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα διαλύουμε μέσα τις 8 κουταλιές του κορν φλάουρ ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ανοίγουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι το μοσχοκάρυδο τα αυγά και το κασέρι. Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά στο ταψί μας απλώνουμε από πάνω τον κιμά σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τέλος ρίχνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ.
Ψήνουμε στους 180 για περίπου μία ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΦτερούγες κοτόπουλου στο φούρνο με πατάτες
Επόμενο άρθροΠατάτες τηγανιτές με βούτυρο, παρασκευασμένες με ασυνήθιστο τρόπο