Το πιο εύκολο γλυκό

Υλικά:

Φρυγανιές
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα (αν δεν βρίσκετε, παίρνετε βανίλια και συμπληρώνετε 2 κ.σ. κακάο)
400 γρ γάλα φρέσκο
1 κονσέρβα morfat κρύα
Λίγη ζάχαρη άχνη
Κανέλα
Αμύγδαλο φιλέ ή τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα

Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
Λίγο κονιάκ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής με τα 400 γρ γάλα για 5 λεπτά μέχρι να πήξει (αν πάρουμε με γεύση βανίλια, προσθέτουμε και το κακάο)

Σε ένα μπολ βάζουμε την morfat και χτυπάμε με το μίξερ καλά μέχρι να αφρατέψει προσθέτοντας λίγη ζάχαρη άχνη ανάλογα πόσο γλυκιά θέλουμε την σαντιγί

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζουμε για 5 λεπτά την ζάχαρη με το νερό

Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ

Στρώνουμε στον πάτο ενός μικρού πυρέξ φρυγανιές, τις σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι και πασπαλίζουμε με κανέλα

Στρώνουμε την μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής, από πάνω άλλη μια στρώση φρυγανιές,τις σιροπιάζουμε και ξαναπασπαλίζουμε με κανέλα

Δείτε επίσης  Τουλουμπάκια στο πί και φί σκέτη… απόλαυση!

Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής, από πάνω στρώνουμε την σαντιγί και γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ ή τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε.

Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://eimaimama.gr

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακός Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Επόμενο άρθροΜπαλαβαδάκια με σιρόπι πορτοκάλι….πολύ εύκολο