Ζουμερό καραμελάτο Κέικ Μήλου

Συστατικά

ΚΕΪΚ
2 φλιτζάνια (450 γραμ.) ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια (336g) φυτικό λαδι
2 κουτ. Εκχύλισμα βανίλιας
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλιτζάνια (384g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. μαγειρική σόδα
1 κουτ. μπαχαρι
1 κουτ. αλάτι
3 μεσαία μήλα fuji – ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένa
Γλασσο καραμέλα
1/2 φλιτζάνι (113g) βούτυρο
2 κουτ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

ΚΕΪΚ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C . Λιπάνετε μία φόρμα για Κεικ 20 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τη ζάχαρη, το λάδι, τη βανίλια και τα αυγά με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μειγμα.
Συνδυάστε το αλεύρι, τη σόδα , την κανέλα και το αλάτι και το ανακατεύετε στο απο πάνω μείγμα μέχρι να αναμιχθεί καλά.

Ανακατέψτε τα μήλα με το χέρι και ρίξτε τα στην φόρμα.
Ψήστε για 55-70 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαιρι που βαζουμε στο κεικ.
Αφήστε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίστε σε μια σχάρα.
Γλασσο Καραμέλας
Ζεσταίνετε το βούτυρο, τη κρέμα γάλακτος και την καστανή ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με μέτρια φωτιά.
Αφήστε το να πάρει βράση, ανακατεύοντας για να διαλύσετε τη ζάχαρη, στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά.
Προσθέστε την βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Αφήστε να καθίσει 5-10 λεπτά για να πήξει.
Απλωστε πάνω από το ζεστό κέικ.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: iambaker.net

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάρι Ευβοίας
Επόμενο άρθροΜους Σοκολάτας…να την “πιεις” στο ποτήρι