Τριφτή Μαντινταρινόπιτα🍊

Συστατικά:

– Βούτυρο – 70 γρ.
– Αυγό – 1 τεμ.
Ζάχαρη – 100 γρ.
Αλεύρι – 250 γρ.
– Μπέικιν πάουντερ – 1 κουτ.
Γέμιση:
– Μανταρίνια – 700 γρ.
Ζάχαρη – 100 γρ.
Αλεύρι – 40 γρ.

Μαγείρεμα:

1. Καθαρίζουμε τα μανταρίνια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα απλώνουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι, ανακατεύουμε.
2. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε.

3. Προσθέστε βούτυρο στο μείγμα του αλευριού και τρίψτε τη ζύμη μέχρι να γίνει εύθρυπτη. Προσθέτουμε το αυγό και το τρίβουμε ξανά σε ψίχουλα.
4. Βάλτε τη μισή ζύμη σε μια φόρμα και πιεστε με ένα ποτήρι να κάνει βάση, μοιράστε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω από τη στρώση και μοιράστε την υπόλοιπη τριφτή ζύμη από πάνω.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Grey Cloverfield

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες γεμιστοί με σάλτσα μανιταριών. Νόστιμο πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε όλοι😋👍
Επόμενο άρθροΖουμερό χοιρινό με πατάτες και κάρυ στην κατσαρόλα