Τρουφάκια Νηστίσιμα με 4 Υλικά σε Χρόνο Ρεκόρ

Η Συνταγή είναι του pastry chef Stratos Petrou

Υλικά

375 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα
375 γρ Ταχίνι
75 γρ Γλυκόζη
45 γρ Κονιάκ ή Χυμό Πορτοκάλι
Τρούφα ή Σουσάμι για Διακόσμηση

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί ρίχνουμε σοκολάτα κουβερτουρα μέχρι να λιώσει εντελώς.
Μόλις λιώσει την αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει και να γίνει αρκετά χλιαρή, αν έχετε
θερμότερο στους 32 C.
Αν δεν εχετε θερμόμετρο μπορειτε να βάλετε λίγη Σοκολάτα στα χείλη σας, αν είναι χλιαρή είμαστε μια χαρά
Στην συνέχεια προσθέτουμε την γλυκόζη, ταχίνι και το κονιάκ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και σφίξει.

Αν δεν θέλετε το αλκοολ ρίχνουμε χυμό πορτοκαλιού στην ίδια ποσότητα
Με το ανακάτεμα θα δείτε ότι το μείγμα μας σφίγγει αρκετά.
Αφήνουμε περίπου 10 λεπτάκια να σφίξει και ανακατεύουμε που και που, εκτός ψυγείου.
Μετά τα 10 λεπτά βλέπετε ότι το μείγμα μας εσφιξε αρκετά. Παίρνουμε ποσότητα με τα χέρια μας και πλαθουμε τρουφάκια. Τα περνάμε από τρούφα ή σουσάμι ή και απο τα δύο όπως καναμε εμείς που είναι απλά φανταστικά. Γίνονται σε χρόνο ρεκόρ.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Αμυγδάλου με βελούδινη κρέμα και κομματάκια σοκολάτας
Επόμενο άρθροΣούπα σέλινο με κρέμα και μπέικον