Δείτε επίσης: Μακαρόνια Φούρνου…δοκιμάστε τα έτσι | Μπριζόλες με Πατάτες στο Φούρνο

Μακαρόνια φούρνου με κιμά

Συστατικά

800 gr άπαχο μοσχαρισιο κιμά
Ψιλοκομμένο 1 μικρό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
600 gr από την αγαπημένη σας σάλτσα μακαρονιών
450 gr ζυμαρικά σπαγγέτι
220 gr πλήρες γάλα
220 gr κρέμα γάλακτος
340 γρ τριμμένο τυρί μοτσαρέλας
150γρ παρμεζάνα τριμμένο

* Χρησιμοποιήστε ένα βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί 38 χ 25 ή δύο πιο μικρά

Εκτέλεση

Για την σάλτσα κιμά

Σοτάρω σε μέτρια φωτιά σε ένα την τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι το κρεμμύδι και συνεχίζω ρίχνοντας και το σκόρδο.
Προσθέτω τον κιμά μέχρι να γίνει καφέ και αλατοπιπερώνω.

Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος προσθέτω την σάλτσα ντομάτας.
Σιγοβράζουμε την σάλτσα με το κιμά ανακατευοντας σε μέτρια χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά να εξατμιστούν τα υγρά και να πήξει η σάλτσα και την αφήνουμε στην άκρη.


Σε μία κατσαρόλα που βάζουμε σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει τυρί και να πάρει μια κρεμωδης υφή.
Μαγειρεύω τα μακαρόνια αλ τεντε και τα βάζω μέσα στην κατσαρόλα με την κρέμα και τα ανακατεύω να καλυφθούν με την κρέμα.


Βάζω τα μακαρόνια σε ένα πυρέξ ή δύο πυρέξ. Απλώνω από πάνω την σάλτσα κιμά και από πάνω το τυρί.
Ψήστε το ακάλυπτο σε προθερμασμένο φούρνο στο πάνω ράφι στους 220 βαθμούς για 10 έως 15 λεπτά ή έως ότου το τυρί γίνει χρυσό καφέ και βράζει. Τα τελευταίο 2-3 λεπτά βάλτε τα στο γκριλ.
Βγάλτε και εάν θέλετε πασπαλίστε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και αφήνω να κρυώσουν 10-15 λεπτά

Καλή Επιτυχία

Δείτε επίσης: Μακαρόνια Φούρνου…δοκιμάστε τα έτσι | Μπριζόλες με Πατάτες στο Φούρνο

ΠΗΓΗ:Simply Mamá Cooks

Προηγούμενο άρθροΕκμέκ Κανταΐφι Τούρτα
Επόμενο άρθροΗ Πίτα του Καλοκαιριού