Τυρολουκουμάδες!

Ποιος δεν θυμάται τους τυρολουκουμάδες της γιαγιάς; Ζεστοί, αφράτοι, μελωμένοι, και γεμάτοι με τυρί, ήταν πάντα η αγαπημένη μας λιχουδιά.

Η γεύση τους:

  • Η πρώτη μπουκιά ξυπνάει μια πλημμύρα από γλυκές αναμνήσεις.
  • Κάθε μπουκιά είναι μια μικρή απόλαυση που μας κάνει να νοσταλγούμε τα παιδικά μας χρόνια.

Η εμπειρία:

  • Φτιάχνονταν με αγάπη και φροντίδα από τα χέρια της γιαγιάς.
  • Ήταν η τέλεια λιχουδιά για κάθε περίσταση, από ένα οικογενειακό τραπέζι μέχρι μια βόλτα στο πανηγύρι.
  • Συνδυάζονταν άψογα με ένα φλιτζάνι ζεστό κακάο ή ένα ποτήρι δροσερό γάλα.

Συνοψίζοντας:

  • Οι τυρολουκουμάδες της γιαγιάς είναι μια γλυκιά ανάμνηση που μας συντροφεύει για πάντα.
  • Είναι μια λιχουδιά που ξεπερνάει τον χρόνο και μας ταξιδεύει σε όμορφες παιδικές στιγμές.
  • Αξίζει να κρατήσουμε ζωντανή αυτή τη συνταγή και να την μοιραστούμε με τις επόμενες γενιές.

Γιατί να τους δοκιμάσετε:

  • Είναι μια αυθεντική ελληνική συνταγή.
  • Φτιάχνονται με απλά υλικά που έχουμε πάντα στην κουζίνα μας.
  • Είναι εύκολοι στην παρασκευή τους.
  • Είναι μια γευστική και θρεπτική λιχουδιά που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Είτε θέλετε να ξυπνήσετε μια γλυκιά ανάμνηση, είτε απλά να απολαύσετε μια νόστιμη λιχουδιά, οι τυρολουκουμάδες της γιαγιάς είναι η τέλεια επιλογή.

Υλικά:

1 κουπα αλεύρι (κοσκινισμένο)
1-2 αυγά (1 μεγάλο ή 2 μικρά)
6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι (πλήρες)
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
Μια πρέζα ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
τυρί φέτα
Σπορέλαιο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το αυγό, το αλάτι, τη ζάχαρη , και προσθέτουμε το γιαούρτι με τη σόδα που προηγουμενος τα εχουμε αναμίξει και αφήσει  να σιγοβράσουν για ένα λεπτό. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και παχύ σαν μείγμα κέικ. Βάζουμε το τυρί πολυ καλα τριμμένο και ανακατευουμε πολύ καλά στο μείγμα.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, τουλάχιστον 2 δάχτυλα και βάζουμε με μια κουταλιά του μείγματος, όχι ένα
γεμάτο κουτάλι, διότι διογκώνονται, αλλά και να τηγανίζονται καλύτερα.
Φάτε με μαρμελάδα, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη ή ακριβώς έτσι.
Δοκιμαστε είναι πολυ νόστιμοι! 😘

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑλλιώτικα Ζαμπονοτυροπιτάκια
Επόμενο άρθροΠρασόπιτα με φέτα και ρύζι….πίτα που δεν θα ξεχάσω ποτέ