Τυροπιτάρια στο τηγάνι

  • Γρήγορη και εύκολη συνταγή: Ιδανική για όταν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά θέλετε κάτι νόστιμο.
  • Λίγα υλικά: Απλά υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας.
  • Ευέλικτη συνταγή: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά στη γέμιση, όπως πιπεριές, μανιτάρια ή ζαμπόν.
  • Νόστιμο και τραγανό αποτέλεσμα: Τα τυροπιτάρια στο τηγάνι είναι χρυσαφένια και τραγανά εξωτερικά, ενώ η γέμιση είναι ζουμερή και πλούσια σε γεύση.
  • Ιδανικό για όλες τις περιστάσεις: Μπορείτε να τα σερβίρετε ως πρωινό, σνακ, ορεκτικό ή ακόμα και ως κυρίως γεύμα.

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
  • Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του τηγανιού σε μέτρια προς χαμηλή για να μην καούν τα τυροπιτάρια.
  • Στραγγίξτε τα τυροπιτάρια σε χαρτί κουζίνας μετά το τηγάνισμα για να απομακρύνσετε το περιττό λάδι.
  • Μπορείτε να ψήσετε τα τυροπιτάρια στο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά για μια πιο υγιεινή εκδοχή.

Συνολικά, τα τυροπιτάρια στο τηγάνι είναι μια νόστιμη και εύκολη επιλογή για ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα. Απλά να θυμάστε να τηρείτε μέτρο στην κατανάλωσή τους, καθώς δεν είναι η πιο υγιεινή επιλογή.

Υλικά:

500-550 g αλεύρι
200 ml φρέσκου γάλακτος
200 ml νερού
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
1/2 κουτ σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
200 g κίτρινου τυριού
200 g τυρί φέτα (ή / και τυρί cottage)
50 g βουτύρου

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, μαγιά, σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα στο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια υφή ζύμης.
Βγάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε 5-8 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια
μαλακή μη κολλώδη ζύμη.
Την βάζουμε μέσα σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί.


Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μέρη και φτιάχνουμε μπαλάκια.


Ανακατεύουμε το κίτρινο τυρί με την φέτα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και αρχίζουμε να ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το βουτυρώνουμε.

Βάζουμε στο κέντρο 2 κσ απο το μείγμα τυριών και το διπλώνουμε στα 4 και το βάζουμε το πιτάκι στην ακρη.

Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο βουτυρώνουμε βαζουμε μέσα το πρώτο πιτακι και το τυλίγουμε.


Κάνουμε με το ιδιο τρόπο και τα υπόλοιπα και φτιάχνουμε 4 “δέματα” και τα βουτυρώνουμε

Παίρνουμε κάθε ένα και το ανοίγουμε με τα δάχτυλα στο μέγεθος ενός τηγανιού 30 εκ.


Λαδώνουμε ελαφρώς ή καθόλου ένα τηγάνι και ψήνουμε και απο τις πλευρές τα τυροπιτάρια.

Καλή Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο κοκκινιστό με χειροποίητη μανέστρα Λέσβου
Επόμενο άρθροΤο πιο νόστιμο cheesecake με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς