Τυροπιτάρια

Είναι υπέροχα τραγανό με πλούσια γέμιση τυριού.

Υλικά

1 πακέτο έτοιμες κρούστες
1 αυγό
30 ml λάδι + 50 γραμμ. βούτυρο
50 ml γιαούρτι
70 ml ανθρακούχο νερό
1 πρέζα αλάτι

Γέμιση
500 γρ. φέτα τριμμένη
3 κουτ.σ γιαούρτι
2 αυγά
πιπέρι
δυόσμο
λάδι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε το 1 κρόκο αυγού το γιαούρτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί
Προσθέτουμε το αλάτι το ανθρακούχο νερό το λάδι και το βούτυρο και ανακατεύουμε πάλι και το αφήνουμε στην άκρη

Στην συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε το τριμμένο τυρί τ αυγά το γιαούρτι πιπέρι, δυοσμο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί

Ανοίγουμε το πακέτο με τα φύλλα μας τα ξεδιπλώνουμε και τα αφηνουμε ολα μαζι. Ξεκινάμε με ένα πινέλο αλείφουμε το πρώτο φύλλο με το υγρό μίγμα λαδιού το γυρίζουμε ανάποδα αλείφουμε και από την άλλη μεριά απλώνουμε 2 κουταλιές γέμιση κατά μήκος της στενής πλευράς αφήνοντας περίπου 4 5 cm στην αρχή και πιάνοντας δύο φύλλα μαζί το πρώτο και το δεύτερο

Διπλώνουμε τις μακριές πλευρές προς τα μέσα 3-4 εκατοστα (για να μην φυγει η γέμιση) και στη συνέχεια διπλώνουμε το φυλλο σε φάκελο.
Συνεχίζουμε την ιδια διαδικασία μεχρι να εξαντληθεί η γέμιση.
Βάζουμε τις πιτες στο ταψι και τις βουτυρώνουμε και απο πάνω με το πινέλο.
Στο τέλος τις αλειφουμε και με λαδι και πασπαλίζουμε και με αλάτι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Nedyalka Marinova

 

 

Προηγούμενο άρθροΣκαλτσούνια με μαρμελάδα
Επόμενο άρθροΕνα πολύ νόστιμο Cheesecake με γιαούρτι και φράουλα