Τυρόπιτα αφράτη και γρήγορη

Υλικά:

500 g έτοιμο φύλλο κρούστας
400γρ. γιαουρτι
4 αυγά
1 κομμάτι 300 γρ τυρί φέτα
1/2 κουτ. Λάδι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Γέμιση
100 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγα
1 ποτηράκι του κρασιού γάλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα χειρός προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Προσθέτουμε το μπεικιν ενώ χτυπάμε με το σύρμα , προσθέτουμε λάδι και τέλος τρίβουμε μέσα το τυρί.

Σε ένα ταψάκι 28 εκ στρώνουμε τα φύλλα ενώ ενδιάμεσα σε κάθε στρώση ραντίζουμε με την γέμιση.


Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε με ένα κουτάλι όλο το βούτυρο πάνω από την πίτα και ταρακουνάμε το ταψί να πάει παντού.


Χτυπάμε τα αυγά της γέμισης και προσθέτουμε και το γάλα.
Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα γάλακτος


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά

Προηγούμενο άρθροΣολωμός ψητός στο φούρνο σε γλασο μελιού
Επόμενο άρθροΚοκκινιστό Κρέας στο τηγάνι