Τυρόπιτα Με Ζύμη Γιαουρτιού!

Συστατικά:

Περίπου 800 Γρ Αλεύρι
1 Φακελάκι Ξηρή Μαγιά
100 ml Νερό
200 ml Γιαούρτι
200 ml Γάλα
2 Αυγά
1 Κουταλιά Ζάχαρη
150 Γρ Φέτα
Βούτυρο
Λίγο Αλάτι

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε Την Μαγιά Με Την Ζάχαρη, Το Χλιαρό Νερό, Δύο Κουταλιές Αλεύρι Και Αφήνουμε Για 5 Λεπτά.
Προσθέτουμε Το Γάλα, Το Γιαούρτι, Τα Αυγά Και Ανακατεύουμε.
Βάζουμε Περίπου 200 Γρ Αλεύρι, Λίγο Αλάτι Και Συνεχίζουμε Το Ανακάτεμα.
Ενσωματώνουμε Λίγο Λίγο Το Αλεύρι Μέχρι Που Να Γίνει Μαλακή Ζύμη.
Σκεπάζουμε Με Πετσέτα Και Αφήνουμε Να Ξεκουραστεί Για 30 Λεπτά.

 

Όταν Είναι Έτοιμη Την Πλάθουμε Ελαφρώς Και Σε Καλά Αλευρωμένη Επιφάνεια Την Ανοίγουμε Σε Φύλλο.
Βουτυρώνουμε Όλο Το Φύλλο Και Απλώνουμε Σπασμένη Φέτα.
Τυλίγουμε Σε Ρολό Και Το Τοποθετούμε Σε Αντικολλητικό Χαρτί, Σε Σχήμα Κουλούρας.
Κόβουμε Ακτίνες Με Πάχος Περίπου Όσο Ένα Δάχτυλο Και Τις Γυρνάμε Ελαφρώς.
Αλείφουμε Με Κρόκο Αυγού Και Αν Θέλουμε Πασπαλίζουμε Σουσάμι.
Ψήνουμε Στους 180 Βαθμούς Μέχρι Να Ροδίσει.

ΠΗΓΗ: Athensmagazine.Gr

Προηγούμενο άρθροΤρίγωνα με φέτα – μανιτάρια και πράσο
Επόμενο άρθροΠρασόπιτα με φέτα και χωρίς φύλλο