Τυρόπιτα με μπεσαμέλ

Αχ, η τυρόπιτα με μπεσαμέλ… Μια θεσπέσια δημιουργία, ικανή να ξυπνήσει αισθήσεις και να γαργαλήσει γευστικούς κάλυκες με κάθε μπουκιά! Ας δούμε τι κάνει αυτή την πίτα τόσο ξεχωριστή:

  • Η τέλεια ισορροπία: Η τραγανή κρούστα αγκαλιάζει μια ζουμερή γέμιση τυριών, ενώ η βελούδινη μπεσαμέλ προσθέτει μια κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση. Κάθε μπουκιά αποτελεί ένα αρμονικό πάντρεμα υφών και γεύσεων.
  • Πλούσια γεύση: Η ποικιλία τυριών που συχνά χρησιμοποιείται (φέτα, κεφαλοτύρι, γκούντα) προσφέρει μια πολυεπίπεδη γευστική εμπειρία. Η αλμυρή φέτα δένει αρμονικά με την πιπεριά του κεφαλοτυριού και την γλυκιά νοστιμιά του γκούντα.

  • Ποικιλία επιλογών: Η τυρόπιτα με μπεσαμέλ προσφέρεται σε άπειρες εκδοχές. Μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια, πιπεριές, ή ακόμα και λουκάνικα για μια πιο αλμυρή εκδοχή. Για τους λάτρεις των γλυκών, υπάρχει η επιλογή προσθήκης μαρμελάδας ή μελιού.
  • Εύκολη προετοιμασία: Παρά την πλούσια γεύση και την εντυπωσιακή εμφάνιση, η τυρόπιτα με μπεσαμέλ δεν είναι δύσκολη στην παρασκευή της. Ακόμα και οι αρχάριοι μάγειρες μπορούν να δημιουργήσουν αυτό το γευστικό αριστούργημα.

Συνοψίζοντας: Η τυρόπιτα με μπεσαμέλ αποτελεί ένα γευστικό θησαυρό, ικανό να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Είτε την απολαμβάνετε ζεστή, είτε χλιαρή, η πίτα αυτή αποτελεί ιδανική επιλογή για κάθε στιγμή.

Υλικά

30 γραμμάρια βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
αλάτι,πιπέρι
250 γραμμάρια φέτα
1 αυγό

Υλικά για το φύλλο
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κσ ξύδι
1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι

Εκτέλεση

Σ ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε μέσα το αλεύρι.Ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη σπάτουλα να ψηθεί το αλεύρι περίπου 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι τη φέτα, το αυγό ανακατεύουμε και βγάζουμε από τη φωτιά.
Φτιάχνουμε τη ζύμη για το φύλλο. Βάζουμε σε μία μεγάλη κούπα το αλεύρι, το αλάτι, το νερό χλιαρό το ξύδι και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου. Την χωρίζουμε σε δύο μέρη Ανοίγουμε το ένα μέρος στο μέγεθος του ταψιού που θα τοποθετήσουμε την τυρόπιτα μας .Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε το ένα φύλλο ρίχνουμε τη γέμιση απλώνουμε να πάει καλά παντού και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο που έχουμε ανοίξει. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και χαράζουμε την τυρόπιτα μας σε κομμάτια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50-55 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΠλαστός ! 🍴🍷
Επόμενο άρθροΜπαχαράτο Μοσχαράκι με αρακά και Ρύζι