Τυρόπιτα Σουφλέ

Η τυρόπιτα σουφλέ είναι μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που μπορεί να γίνει σε χρόνο μηδέν. Το μυστικό της επιτυχίας της είναι η χρήση τυριών που λιώνουν εύκολα, όπως φέτα, ανθοτυρο ή κασέρι.

Η τυρόπιτα σουφλέ ψήνεται σε μέτριο φούρνο μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα, ως ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στην τυρόπιτα και άλλα υλικά, όπως μπέικον, πιπεριές, μανιτάρια ή ντομάτα.
  • Αν θέλετε η τυρόπιτα σας να έχει πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μοσχοκάρυδο ή ρίγανη.
  • Μπορείτε να σερβίρετε την τυρόπιτα σουφλέ με σάλτσα ντομάτας ή τζατζίκι.

Υλικά

6 φύλλα κρούστας
300 γρ. ανθότυρο
100 γρ. φέτα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
———————————-
Για τον χυλό
1 αυγό
100 γρ. γάλα
4 κσ ελαιόλαδο
1 κγ λευκό ξίδι
50 γρ. αλεύρι φαρινα
άνιθο ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά του χυλού και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα τυριά με το γιαούρτι και τα λιωνουμε να γίνουν κρέμα. Ανοιγουμε τα φύλλα και τα τα κόβουμε κομμάτια. Τα χωρίζουμε στα 3. Βάζουμε τα πρώτα στον πάτο του ταψιού και τα βρέχουμε καλά με τον χυλό.

Προσθέτουμε το μισό μίγμα του τυριού. Συνεχίζουμε με τα δευτέρα φύλλα, τα βρέχουμε και αυτά με τον χυλο και βαζουμε το υπόλοιπο τυρί. Τελειώνουμε με τα τελευταία φυλλα και τα περιχυνουμε με τον υπόλοιπο χυλο. Πασπαλίζουμε την πίτα μας με σουσάμι και την ψηνουμε στις αντιστάσεις στους 180c 3/4 περίπου μέχρι να ροδίσει όμορφα..!!

H Συνταγή είναι τη Ελενα Μακαρη

Προηγούμενο άρθροΕλαφριά μαλακά κουλουράκια με γιαούρτι…είναι πάντα μία απόλαυση.
Επόμενο άρθροΚέικ γεμιστό λάχανο