Τυρόπιτες στο τηγάνι

Υλικά

500 γρ. αλεύρι 00
300 ml χλιαρό γάλα
12 g μαγιά μπύρας
25 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
5 γρ. αλάτι
Μια πρέζα ζάχαρη

Για τη γέμιση

300-400 γρ. φέτα χοντροτριμένη

Εκτέλεση

Βάλτε το αλεύρι, τη μαγιά, το λάδι, τη ζάχαρη και αρχίστε να ζυμώνετε προσθέτοντας
το γάλα αργά. Όταν αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέστε το αλάτι. Θα χρειαστεί να αποκτήσετε μια λεία και ελαστική ζύμη.
Μεταφέρετέ την σε ένα μπολ, καλύψτε το με μεμβράνη και αφήστε το να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί (θα χρειαστούν περίπου 2 ώρες).
Όταν η ζύμη διπλασιαστεί, διαιρέστε την σε μπάλες των 80/100 gr και αφήστε τις να φουσκώσουν για περίπου μία ώρα.

Ανοίξτε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια φέρνοντάς την σε πάχος περίπου 5 mm και γεμίστε όλη την επιφάνεια του φύλλου με χοντροτριμμένο τυρί.


Κλείνουμε τις φεγγαρόπιτες μας και τηγανίζουμε προσέχοντας να βουρτσίζετε τις άκρες με λίγο νερό για να τις κλείσετε καλύτερα και σφραγίστε τις με τα δόντια ενός πιρουνιού. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τις τυρόπιτες.

Καλή Ειτυχία

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια Ρολάκια
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακός Γαύρος Μαρινάτος…από το καφενείο του Μπαλογιάννη