Τυρόψωμο αργής ωρίμανσης με μαγιά

Υλικά

120 γραμμάρια γάλα που μου είχε μείνει,
και συμπλήρωσα 230 γραμμάρια νερό,
ένα φακελάκι μαγιά,
αλάτι,
90 γραμμάρια καλαμποκέλαιο,
αλεύρι ότι είχα (ανάμεικτα αλεύρια που μου είχαν μείνει), αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αλεύρι για
τσουρέκια συνολικά 530 γραμμάρια..

για την γέμιση
Έβαλα ότι τυριά είχα στο σπίτι…
Μπορείτε να βάλετε μια ωραία φέτα και ένα μαλακό τυρί όπως κασέρι που θα δώσει τη νοστιμιά στο τυρόψωμο.

Εγώ Εβαλα
Περίπου 120 γρ κατσικίσιο τυρί Ρούμελης.
Λίγο καλαθάκι Λήμνου, (περίπου 80 γρ)
και λίγο κίτρινο τριμμένο μαλακό τυρί που είχα με χαμηλά λιπαρά..

Εκτέλεση

Να σας πω ότι όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος…
Το γάλα το είχα βγάλει από το ψυγείο για λίγη ώρα..(ΔΕΝ ΖΕΣΤΑΝΑ ΤΙΠΟΤΑ)
Σε ένα μπολ έριξα όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι με τη εξής σειρά…Γάλα, νερό, καλαμποκέλαιο, μαγιά. Ανακάτεψα με το σύρμα των αυγών να αναμειχθούν όλα τα υγρά με τη μαγιά και άρχισα να ρίχνω το αλεύρι σε δόσεις..Μου πήρε ακριβώς 525 γραμμάρια. Με την τελευταία δόση του αλευριού πρόσθεσα και το αλάτι.
Ανακάτεψα τα υλικά και τα άφησα για μισή ώρα χωρίς να ζυμώσω…
Μετά τη μισή ώρα η ζύμη είχε αρχίσει να φουσκώνει…Τότε την ζύμωσα και έκανα διπλώματα .για 3-4 λεπτά..
Στη συνέχεια την άφησα να διπλασιαστεί. Τύλιξα το μπολ με τη ζύμη με μεμβράνη και το έβαλα στο ψυγείο.

Την επομένη μέρα έβγαλα το μπολ από το ψυγείο…..άφησα τη ζύμη να έρθει σε  θερμοκρασία περιβάλλοντος. Πήρα ένα σινί το πέρασα με καλαμποκέλαιο και άπλωσα τη ζύμη…Την άνοιξα και άπλωσα τα τυριά….
Την έκλεισα όπως κλείνουμε ένα πουγκί ..και στη συνέχεια με τα χέρια προσεχτικά μην ανοίξει την άπλωσα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του σινί Την άφησα να ξεκουραστεί μισή ώρα.
Χτύπησα τον κρόκο από ένα αυγό πρόσθεσα 3 κ. σ κεφίρ και λίγο βούτυρο.
Τα χτύπησα λίγο με το μιξεράκι του καφέ και με αυτό το μείγμα πέρασα το τυρόψωμο και στη συνέχεια το πασπάλισα με σουσάμι.

Το έψησα την επόμενη μέρα αφού το άφησα σχεδόν ένα 24 ωρο στο ψυγείο..
Το έψησα στους 200ο στις αντιστάσεις αφού προθέρμανα τον φούρνο μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα…

ΠΗΓΗ:  Μαγειρεύοντας με την marianna

Προηγούμενο άρθροΤηγανητά ζυμαράκια που θα τα λατρέψετε…με σάλτσα τζατζίκι
Επόμενο άρθροΓλυκό του κουταλιού Καρπούζι…είναι πολύ τραγανό