Τσουρεκάκια

Υλικά:     

2 φακελακια μαγια ξερη,
1.000 ml γαλα φρεσκο χλιαρο,
1 κουταλακι του γλυκου αλατι,
300 γραμμαρια ζαχαρη,
50 γραμμαρια βουτυρο παγωμενο,
2 αυγα,
αλευρι (βάζεις σιγά σιγά πρώτα 1 κιλό και μετά όσο παρει),
1 κουταλακι του γλυκου σκονη μαστιχα,
1 κουταλακι του γλυκου κακουλε!!!!!

Εκτέλεση

Βαζουμε.στην λεκανη 300 ml γαλα χλιαρο ριχνουμε τις μαγιες,την ζαχαρη,και το αλατι και ανακατευουμε με.συρμα!
Προσθετουμε τα αυγα και ανακατευουμε με συρμα!
Προσθετουμε 200 γραμμαρια αλευρι και το βουτυρο και ανακατευουμε με το χερι!
Προσθετουμε τα μυρωδικα και 3 βανιλιες 200 ml γαλα και ζυμωνουμε!
Προσθετουμε σιγα σιγα αλευρι και το υπολοιπο γαλα ζυμωνουμε να εχουμε μια μαλακη αφρατη ζυμη συνχρονως λαδωνοντας τα χερια μας!!!!!!                                                                               

Σκεπαζουμε την ζυμη για 2 ωρες!Στην συνεχεια την μεταφερουμε σε αλευρωμενο παγκο την ζυμωνουμε 2 λεπτα και κοβουμε μικρα κομματακια και κανουμε 100 μικρες μπαλιτσες σαν καρυδι!Της σκεπαζουμε για 30 λεπτα!Στην συνεχεια ανα δυο μπαλιτσες κανουμε λεπτα κορδονια

και δινουμε.το σχεδιο

 

τοποθετωντας τα στην λαδοκολα και τα σκεπαζουμε για 20 λεπτα!Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους αντιστασεις πανω κατω μεσαια σχαρα για 15 με 20 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!

Ευχαριστούμε την

Tzeni Tsanaktsidou  στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες ζεστές με μέλι
Επόμενο άρθροΣπιτικό σουβλάκι κοτόπουλο