Σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα γλυκά

Συστατικά

250 γραμμάρια αλεύρι 00
90 γραμμάρια μέλι
75 γρ. Αμύγδαλα
20 γραμμάρια πικρού κακάου
90 γραμμάρια ζάχαρης
100 γρ σπορέλαιου
Ξύσμα 1 λεμονιού
30 ml ρούμι
5 γραμμάρια αμμωνίας για μπισκότα
5 γρ. μείγμα (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο)
500 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση

Ρίχνω τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τα ψήνω για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Τα χοντροκόβω με ένα μαχαίρι και τα αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, το μείγμα (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο),
αμμωνία, το τριμμένο αμύγδαλο, ξύσμα λεμονιού και ανακατεύω .


Προσθέτω το λάδι, ρούμι και το μέλι και ανακατεύω να πάρω ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.


Αδειάζω το μείγμα πάνω σε μία λαδόκολα την διαμορφώνω σε ένα παραλληλόγραμο, την σκεπάζω
με χαρτί ψησίματος και με ένα πλάστη χοντρό την ανοίγουμε όπως στην φωτό.

Με ένα χάρακα την κόβουμε μπακλαβοειδώς με μέγεθος 4 εκ

Τοποθετούμε κάθε κομμάτι σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε φούρνο
στο αέρα 180 βαθμούς για 6-8 λεπτά ή στο φούρνο 190 για 6-8 λεπτα.


Αφήνουμε να κρυώσουν πλήρως ενώ εμείς παράλληλα ετοιμάζουμε την σοκολάτα.
Σε ένα μπεν μαρι λιώνουμε την σοκολάτα, και μετα βουτάμε κάθε ένα μπισκοτάκι μέσα στην σοκολάτα
και το ξαναβάζουμε στην θέση το στο ταψί


Αφήνουμε να κρυώσουν και είναι ετοιμααααααααα

Σημείωση: Εάν θέλετε μπορείτε να τα διακοσμήσετε με λίγο αμυγδαλο τριμμενο απο πάνω

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με καρύδια, σταφίδες και μέλι…Νηστίσιμα
Επόμενο άρθροΦτιάξτε τα Κάστανα με γλυκιά ή αλμυρή συνταγή